hirdetés

Az 58. alkalommal Los Angelesben megtartott Grammy-gálán a megemlékezésé volt a főszerep. Díjazták az Amy Winehouse-ról szóló dokumentumfilmet, felidézték a közelmúltban elhunyt zenei legendákat. A rákbetegségben szenvedő amerikai exelnök, Jimmy Carter is Grammyt kapott hangoskönyve révén. Taylor Swift tarolt az esten.

Taylor Swift Grammy 2016

 

Taylor Swift 1989 című lemeze az év legjobban várt albuma lett, plusz mellette még két díjat hazavihetett, sőt, Bad Blood című videoklipje révén az év popalbumának járó Aranygramofon is az övé lett.

Kendrick Lamar rappert 11 kategóriában jelölték, végül öt díjat kapott, köztük a legjobb rapalbumnak járó elismerést, a legfontosabb kategóriákban azonban nem őt jutalmazta a zsűri.

Az év dala kategóriában Ed Sheeran száma, a Thinking Out Loud vitte el a Grammyt, a díjat Stevie Wondertől vehették át a szám szerzői. Sheeran egyébként a legjobb pop szólóelőadás kategóriában is diadalmaskodott.

Justin Bieber is megkapta élete első Grammy-díját, a Where Are U Now című dala révén a közreműködő két DJ, Skrillex és Diplo oldalán vette át a legjobb dance-felvételnek járó elismerést.

A nemrégiben elhunyt legendákra is emlékeztek

A gálán megemlékeztek a közelmúltban elhunyt világsztárokról is, többek között BB King legendás blues-gitárosról. Az Eagles tagjai country-rock bandájuk alapítójára, Glenn Freyre, Stevie Wonder és a Pentatonix az Earth, Wind and Fire egy hete elhunyt alapítójára, Maurice White-ra emlékezett.

Az est legnagyobb pillanatait vitathatatlanul Lady Gagának köszönhette a közönség. Az átváltozóművész a nemrég elhunyt David Bowie korszakait idézte a színpadon performance-ával.