hirdetés

Koszorús László, volt fideszes képviselő visszaküldte fogyasztóvédelemből szerzett szakirányú diplomáját az Eszterházy Károly Főiskolának, példátlan tettét azzal indokolta, hogy a továbbiakban nem kívánja az oklevelet használni. A sors furcsa fintoraként három hét múlva fogyasztóvédelmi helyettes államtitkárnak nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök.

A levél szerint idén június 10-én adta vissza oklevelét, államtitkári megbízatása július 1-jétől lépett életbe – az esetről a Blikk értesült. Koszorús László nyártól már nem parlament képviselő, azóta a „ továbbiakban használni nem kívánt” végzettségének megfelelő szakma helyettes államtitkára a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban.

Koszorús a Blikknek azt nyilatkozta: tisztában van vele, hogy a diploma visszaküldésének nincs joghatása. Tiltakozásul postázta vissza a feladónak a szakmai mentorával történt „méltatlan szakmai és emberi eljárások miatt”. Egykori tanára, Kiss Attila vezetői megbízását az Egerfoodnál a rektor tavaly év végén visszavonta, márciusban pedig Kiss otthagyta a főiskolát, mert elfogadta a Nemzeti Agrárkutatási Központ igazgatói kinevezését. A Blikk kérdésére, hogy nem tartja-e túlzott reakciónak Koszorús diploma-visszaadását, azt felelte: „Senki lelkébe nem látok.”