hirdetés

Mintegy négymillió forint értékű hordozható modern diagnosztikai készüléket adományozott Mága Zoltán hegedűművész a Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának.

Mága Zoltán

Az agyi diagnosztikai vizsgálatok elvégzésére szolgáló elektro-enkefalográfiás készülék (EEG) átadóján Mága Zoltán örömét fejezte ki, hogy ismét segíthet a gyógyulásra váró gyerekeken. A hegedűművész felidézte, hogy az elmúlt években jótékonysági koncertekkel rendszeresen támogatta a gyermekkórházakat, illetve a beteg gyerekek gyógykezelését. A művész arról is szólt, hogy ugyanerre tanítja két gyermekét, akik már számos jótékonysági koncertjén közreműködtek. Mága Zoltán fontosnak nevezte a civilek társadalmi szerepvállalásának erősítését, amellyel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy: a zavartalan és szakszerű ellátás javítása érdekében mi is sokat tehetünk a közjó szolgálatáért.

Decsi Tamás, az egyetem Klinikai Központjának főigazgatója a felajánlást megköszönve az eseményen kifejtette: a gyermekklinikán immár négy évtizede szinte naponta végeznek EEG-vizsgálatokat. Az új, hordozható eszköz a klinika intenzív osztályán fekvő – adott esetben lélegeztetőgéphez, illetve ágyhoz kötött – gyerekek vizsgálatához használható – hangsúlyozta.