hirdetés

Szombat hajnalban hosszas betegség után meghalt a Baptista Szeretetszolgálat emeritus elnöke, Szenczy Sándor Amerikában. 1998-ban egy lerobbant lakóbusszal és a drogosok tűcsere programjával robbant be a köztudatba a szeretetszolgálat, amely sok hivatali ellenállásba ütközött, sőt a rendőrség is gátolta a drog prevenciós új programot azonban az RTL Klub és annak alapító riportere elsőként állt ki Szenczyék mellett így a Baptista Szeretetszolgálat évről évre elismertebb lett.

 

Meghalt Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat emeritus elnöke – közölte a Baptista Szeretetszolgálat.

Sándor, áldott vagy és áldás voltál! Millióknak, de legfőképp nekünk. Köszönjük!– olvasható a bejegyzésben. A Baptista Szeretetszolgálat elnöke 57 éves volt.

Szenczy Sándor 1965-ben született Sajószentpéteren. A pesti vagonoktól indulva jutott a Fehér Házig. Számos gyülekezet növekedéséhez járult hozzá, a vezetésével 1996-ban létrejött Baptista Szeretetszolgálat mára több kontinensen dolgozó, nagy szervezetté nőtt.

A Baptista Szeretetszolgálatot 1996-ban hozta létre. Az alapítvány ma az egyik legnagyobb humanitárius szervezet, amely a világ huszonöt országa mellett Magyarországon is nagy szervezetté nőtt.

Szenczy és testvére egy lerobbant kis lakóbusszal kezdett bele első nagy programjába a drog prevencióba, abban is a tűcsere programba. Szenczyék munkáját sokáig akadályozták a hatóságok és a rendőrség is, mert a drogosok adatait akarták tőlük megszerezni, akikkel a használt tűk újra cserélése miatt nap mint nap kapcsolatban voltak. Sándor mellé 1998-tól az RTL Klub állt ki, amely beszámolt a baptistákat ért hivatalos atrocitásokról, a tűcseréről , ennek fontosságától a tévécsatorna alapító riportere révén. Szenczy így némi média védelmet kapott és munkája évről évre elismert és sikeres lett.

 

( Predrag M.)