hirdetés

Megtagadta az MTI, hogy lehozza a Magyar Újságírók Országos Szövetségének  közleményét, ami az MTVA székházában történtekre szeretett volna reagálni, azonban ehhez nem adott felületet az egyébként a szintén a közmédia részét képező MTI. A halálcsillag cenzúra már évek óta amúgy így működik.

 

mtva tüntiTájékoztatom Önt, hogy az MTI OS-hez eljuttatott „A MÚOSZ a közmédia működési zavarairól.” kezdetű közleményük az OS Szabályzatának (http://os.mti.hu/szabalyzat ) 14.2. pontjába ütközik ezért azt nem áll módunkban kiadni.

Felhívom továbbá a szíves figyelmüket arra, hogy a Szabályzat 15. pontja értelmében az MTI jogosult egyes közlemények közzétételét megtagadni, a közlemény közzétételének megtagadásáért semmilyen felelősséggel nem tartozik – közölte az MTI a MÚOSZ-szal a megkeresésükre. Az MTI szabályzatának idézett pontja egyébként így szól:

A közlemény nem sértheti a közmédia szervezeteinek jó hírét és üzleti érdekeit, nem irányulhat a közmédia bármely szervezete vagy annak munkavállalója ellen

Mutatjuk, hogy mi áll A MÚOSZ a közmédia működési zavarairól című közleményben:

 

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége szerint a közmédia működését nem az ellenzéki képviselők jelenléte veszélyezteti: a kormánykritikus társadalmi kezdeményezéseket elhallgató, azokról a nyilvánosságot nem tájékoztató köztévé maga a működési rendellenesség.