hirdetés

Izraeli lapértesülések szerint Böde Dániel, a Ferencváros magyar válogatott támadója a Maccabi Haifa kívánságlistáján szerepel. Sőt, az átigazolási hírt közzétevő lap szerint ennél előrébb is járhat már az ügy, Bödét ugyanis orvosi vizsgálatra várják a Közel-Keleten.

Székesfehérvár, 2012. október 7. Böde Dániel (FTC) gólöröme a labdarúgó OTP Bank Liga 10. fordulójában játszott Videoton FC-Ferencváros mérkőzésen a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2012. október 7-én. A találkozót a Ferencváros 2-1-re megnyerte. MTI Fotó: Beliczay László

Az israelsport.co.il oldalán megjelent hír szerint Böde Dániel, az FTC házi gólkirálya a jelölt a Maccabi Haifa csatársorába. A lap úgy tudja, hogy a közel-keleti klub és a 28 éves támadó ügye viszonylag előrehaladott fázisban jár már, és Bödét már orvosi vizsgálatokra várják Izraelbe.

A 7-szeres magyar válogatott Böde 2012 óta futballozik a Fradinál, tavasszal Magyar Kupát, Ligakupát, majd a nyáron Szuperkupát is nyert a zöldekkel (a bajnoki ezüst mellé), nem mellesleg az előző szezonban (is) a csapat házi gólkirálya volt, kérdés, valóban elengedné-e őt a bajnoki címre hajtó klub.

A Maccabi Haifa az 5. helyen végzett az előző bajnoki szezonban, így a nemzetközi kupákban nem indulhatott. 12 bajnoki címet is szerzett már viszont az 1913-ban alapított klub, amely ezzel az ország harmadik legeredményesebb csapata.

Úgy tudjuk Böde már régóta, már Paksról is anno külföldre szeretett volna menni de eddig marasztalták, aztán a Fradinál kinőtte magát és megformálták a gólvágó focistát. Állítólag más csapatokhoz is hívták de feltehetőleg az izraeliek elfogadható fizetést kínáltak neki, ha mindez igaz. Feltehetőleg a Fradi is búsás hasznot tudhat majd magáénak azaz nem éri kár a zöld-fehéreket.