hirdetés

A Fradi bukott exvezére, aki most önjelölt műceleb, bizony csúnyán ráfaraghat dicsekvő életére és arra, hogy nem tud meglenni, ha nem róla szólnak a hírek. Berki Krisztián ugyanis közzétette, hogy egy méregdrága sportautóval 255km/órával száguldott.  A TV2 kigyúrt és kivasalt heréjű titánja így minimum 300 ezer forintos bírságra számíthat, és egy jó kis bírósági eljárásra is.

 berki gyorshjatás-origpoKözúti veszélyeztetés bűntettének gyanújával feljelentette Berki Krisztiánt a hatóságoknak a Fidesz önkéntes feljelentője, Tényi István. Berki ugyanis maga dicsekedett el a száguldással közösségi oldalán és fel is töltött egy videót, amelyen jól látszik, hogy autója 250 feletti sebességgel halad az éjszakai autópályán, ahol 130 a megengedett maximális sebesség.

Berki már azzal szabálysértést követett el, hogy telefonnal felvételt készített vezetés közben. Azonban ezt még tetézi, hogy a megengedett 130 km/h sebesség majdnem kétszeresével száguldott. Emiatt a jogsija is ugorhat.

A btk. alapesetben három év szabadságvesztéssel fenyegeti azokat, akik másokat veszélyeztetve megszegik a közlekedési szabályokat, akkor is, ha nem történik baleset. Emellett, amennyiben hőstettét rögzítette valamelyik sebességmérő kamera, 200-300 ezer forint bírsággal is számolnia kell.