hirdetés

Nagy a baj a cseh popsztárnál. Nyirokcsomórákot állapították meg ugyanis az orvosok Karel Gott világhírű cseh énekesnél, akinek néhány napja gyomorműtétje volt a prágai IKEM kórházban – közölte Aneta Stolzová, a művész szóvivője. Karel Gott feltehetőleg igen kemény kemoterápiát kap, és kérdés, lesz-e csontvelő-átültetés vagy sem.

karel_gott

A rosszindulatú daganatot a gyomorműtétkor fedezték fel az orvosok. A 76 éves énekest a prágai Egyetemi Kórház hematológiai klinikájára szállították, ahol speciális onkológiai kezelést kap.

A műtétkor megállapították, hogy a gyomorproblémákat a Non-Hodgkin limfóma okozza. Ma megkezdődött a betegség kezelése a legmodernebb eszközökkel. A kezelés idejét pillanatnyilag nem lehet előrelátni – mondta Marek Trneny, a klinika főorvosa.

Gotton múlt kedden hajtottak végre gyomorműtétet. A cseh sajtó korábban arról tudósított, hogy Gottra szívműtét vár.

Karel Gottot nyáron szívritmuszavarral kezelték az IKEM-ben, és felesége, Ivana néhány hónapja félbehagyta tévériporteri tevékenységét, hogy többet foglalkozhasson férjével.

Karel Gott a következő hetekre lemondta tervezett koncertjeit.

Csehországban tavaly ismét Karel Gottot szavazták meg az év énekesének. A 76 éves Gott kora ellenére rendszeresen fellép, turnézik. Egy-egy fellépéséért átlagban 300-500 ezer koronát kér, és ezzel az ő gázsija a legmagasabb a cseh énekesek között. Az idei őszi csehországi és szlovákiai megaturnéjára már elővételben több mint százezren váltottak jegyet.

A cseh sajtóban közölt statisztikák szerint Karel Gottnak eddig összesen 288 lemeze és más hanghordozója jelent meg, számos hanghordozó több kiadásban is, illetve külföldi kiadásokban, változatokban.