hirdetés

Érpatak celeb polgármestere, aki nemcsak az öltözködésével, de szélsőséges megszólalásaival is kivívta magának a hírnevet magának, megint nem ment el a tárgyalására. Állítólag már negyedszer sem jelent meg Orosz Mihály Zoltán polgármester a bíróságon abban az ügyben, ami azért indult ellene, mert jogtalanul használta a neve előtt a doktori címet.

orosz-mihaly-zoltan

Érpatak polgármestere nagyon szeretett volna doktor lenni, hisz mennyivel jobban néz ki a névjegykártyán, hogy dr. Orosz Mihály Zoltán. Természetesen az öltözködéséről is híressé vált celeb városvezető új személyi igazolványt is igényelt, ehhez azonban egy olyan teológiai akadémia által kiállított okiratot mutatott be, amelyet a Doktori Tanács nem ismer el, ráadásul ez a suli épp az ő érpataki címére van bejegyezve. Kínos malőr ez, de lehet, hogy csupán szerencsétlen véletlen egybeesés.

Hogy a szélsőséges kijelentéseiről és már már az öltözködésével nemzeti divatdiktátornak tűnő polgármester miként húzza ki magát a kamu doktori cím használata alól, nem tudni, de kíváncsian várjuk majd a bíróságon a magyarázatát. Még az is lehet, hogy így akarta leleplezni azt asok sok kamu doktort, akik az elmúlt időben sorra buktak le, akár köztársasági elnökként, akár hivatalnokként.

Orosz Mihály Zoltán közvetlenül a tárgyalás előtt orvosi igazolással, betegségre hivatkozva mentette ki magát, a tárgyalást így el kellett halasztani. A bíróság szóvivője azt mondta: amíg szabályszerűen menti ki magát, addig sem szankciót, sem kényszerintézkedést nem lehet vele szemben alkalmazni.