hirdetés

El sem ment az ellene folyó per tárgyalására Tarcsi Zoltán, akit többek között félmillió forintra perel az ismert énekesnő, Kamy, mert az énekesnő nevének feltüntetése nélkül használta fel a dalát a művésznevén csak Jollyként ismert férfi. Sőt akár ismét jogsértést is elkövethetett a zenész azzal, hogy a dalt a Böde Daniról szóló számában is felhasználta, ez is eldől majd a perben.

kamy 1

Úgy tűnik, hogy a szerzői jogsértés miatt indított perben az alperes zenész Tarcsi Zoltán szénája nem áll jól. Ugyanis az ismert énekesnő, Kamy egyik sikeres dalának a Cigánylánynak a zenei alapjait és dallamát felhasználta, úgy, hogy Kamy szerzőségét letagadta és a nevét sem írta ki. Nos, Tarcsi, alias Jolly  a legutolsó bírósági tárgyalásra már el sem jött. Úgy tűnik kívülről, mintha egyáltalán nem is érdekelné a per kimenetele a zenészt. Ráadásul az ügyben korábban eljáró ügyvédje, akinek időközben megszüntette a perképviseleti jogát Tarcsi, most ismét színre lépett, és a tárgyalás előtt csupán egy nappal védekező iratot adott be a bíróságra.

Ügyfelemmel keresetkiterjesztést adtunk be a tárgyalás előtt a bíróságra, amelyben többek között kértük a szerzői jogsértés megállapítását a No Roxa áj című számon kívül a No Roxa áj Böde Dánielnek című újabb verzióra is, és jogdíjigényünket kiterjesztettük nemcsak az Artisjus által kezelt jogdíjakra, hanem azon kívül például az Irigy Hónaljmirigy No Fuxa Jáj paródiájából származó jogdíjakra is. A tárgyalásra sajnos az alperes valóban nem jött el, pedig akár már most születhetett volna ítélet a jogalapról, hiszen ehhez minden bizonyíték előterjesztésre került a bírósághoz, a perben készült szakértői vélemény pedig kimondta, hogy Tarcsi Zoltán No Roxa áj című számának zenei alapja és dallama teljesen megegyezik ügyfelem Cigánylány című dalával –mondta az Esti Újságnak dr. Horváth Katalin, a Sár és Társai Ügyvédi Iroda partner ügyvédje.

Kiderült az is, hogy Tarcsi az FTC sztárjáról, Böde Daniról írt zenéjével kapcsolatban a népszerű videomegosztó portálon nemrég mégis kiírta Kamy, azaz Dimberger Tímea nevét szerzőként, ezzel pedig Kamy ügyvédjének az értelmezése szerint részben el is ismerte a jogsértést. A perben az elsőfokú ítélet kihirdetése jövő év márciusában várható.