hirdetés

Az Esti Újság úgy tudja, hogy az előzetesbe helyezett ex Egymásért Egy-Másért Alapítványos Jakubinyi Róbert kegyelmi kérvényét anno Pintér Sándor akkori főkapitány is jóváhagyta, akárcsak Kuncze Gábor belügyér is. S most állítólag ő ezen személy akart keresztbe tenni a ma már belügyminiszter Pintérnek, ami fura és egyben hihetetlennek tűnő esemény is, hisz a belügyér nem tett neki rosszat úgy tűnik. Persze Jakubinyi korábban más főrendőrökre és politikusokra is tett terhelő vallomásokat de egyik sem bizonyult valósnak.

 

jakubinyi 2Elrendelte az ügyészség nem nagy meglepetésre az előzetes letartóztatását Jakubinyi Róbertnek, aki a belügyminiszterre vonatkozó állítólagos terhelő dokumentumok kicsempészésére akarta rábírni az éjszakai életben is jól ismert Tanyi Gyurit. Igaz Tanyival nem találkozott az ex-Egymásért Alapítványos férfi . S amikor Tanyi ügyvédje sem állt rá a bizniszre, akkor átment kemény fiúba Jakubinyi a gyanú szerint. Jakubinyi amúgy is bajban van, hisz van egy kém pere Kaposváron, amelyben súlyos évek néznek ki neki. S most az Egymásért alapítvány milliárdjainak az ügyében is vádlott és ott sem fog vállveregetést kapni feltehetőleg. Így érthetetlen is a mostani ügye valahol.

Érthetetlen, hisz Jakubinyi sokáig a KBI , később az NNI azaz a magyar FBI beépített embere volt, ha lehet ezt némi túlzással állítani. A 90-es évek közepe fele ugyanis egy közel 600 milliós csalás ügyében kegyelmet kapott Jakubinyi, aki átverte az orosz alvilág itt tartózkodó embereit, nem kicsit.

A kegyelmet úgy tudjuk anno jóváhagyta az akkori főkapitány Pintér Sándor is, a KBI vezetője dr.Kiss Ernő, s Kuncze Gábor belügyminiszter is többek között. Azaz Pintér belügyér nem rosszat tett Jakubinyival, hanem megmentette az irháját. Ezért fura, hogy most épp ő akarja lejáratni és keresztbe akar tenni Pintérnek.

Persze Jakubinyi a pletykák szerint korábban terhelő vallomást tett főrendőrökre és politikusokra is. Azonban ez inkább mese volt és igazából ügy sosem lett Jakubinyi állításaiból. Aztán terjesztette, hogy kompromittáló felvételei vannak politikusokról közismert személyekről, de ezeket sosem hozta nyilvánosságra Jakubiniy, mert nincsenek.

Jakubinyit most egy hónapra előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság, aki a gyanú szerint hamis dokumentumok felhasználásával le akarta járatni Pintér Sándor belügyminisztert és ehhez előbb megfenyegetett, majd meg is akart vesztegetni. A bíróság szerint fennáll az eljárás meghiúsításának a veszélye és az sem zárható ki, hogy a férfi szabadlábon maradva újabb bűncselekményt követne el. J. Róbert fellebbezett a döntés ellen, ennek azonban nincs halasztó hatálya.

A Nemzeti Nyomozó Iroda gyanúja szerint J. Róbert, az Egy-másért Alapítvánnyal kapcsolatos büntetőügy vádlottja általa kreált bizonyítékokkal próbálta volna lejáratni a nemzetközi sajtóban Pintér Sándort. A hamis dokumentumokat a jelenleg házi őrizetben lévő T. György segítségével akarta külföldre juttatni.

Terve megvalósításához megpróbálta rávenni a férfi ügyvédjét, hogy beszélje rá védencét, T. Györgyöt a szökésre és a lejárató kampányban való részvételre. Mivel az ügyvéd erre nem volt hajlandó, megfenyegette, majd amikor ez is eredménytelen volt, 20 millió forintot ajánlott neki ügyfele befolyásolásáért.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján J. Róbertet a Nemzeti Nyomozó Iroda kedden elfogta, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, valamint vesztegetés miatt gyanúsítottként hallgatta ki és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

A lakásán tartott házkutatásnál számítógépeket, különböző adattárolókat és a bűncselekményekkel összefüggésbe hozható feljegyzéseket foglaltak le. A nyomozók most arra a kérdésre keresik a választ, hogy ki bízta meg J. Róbertet a belügyminiszter elleni lejárató akció megszervezésére és honnan volt a vesztegetésre szánt húszmillió forintja.