hirdetés

A legendás focista súlyos beteg. Gerd Müller, minden idők legjobb csatára Alzheimer-kórban szenved. A Bayern legendája november 3-án tölti be hetvenedik életévét. A lap szerint családja és az FC Bayern a kerek évforduló miatt döntött úgy, hogy nyilvánosságra hozzák a sportoló betegségét. Müller már nem 65 éves feleségével él, hanem egy ápolóotthonban.

gerd müller

 

Gerd Müller 1964-től 1979-ig játszott a Bayern Münchennél, 1966-tól 1974-ig volt az NSZK válogatottjának tagja. 1979-től 1981-ig az Egyesült Államokban, a Fort Lauderdale Strikers játékosa volt. Gerd Müller egyike minden idők legjobb csatárjainak. A válogatott rekordot ő tartja 68 góllal 62 fellépésből, 365 gól 427 Bundesliga-mérkőzésen és 66 gól 74 nemzetközi mérkőzésen, a legsikeresebb labdarúgó volt az ő idejében.

Az egy éven belül hatvan mérkőzésen elért 85 gólos rekordja 1972 óta tartotta magát, amelyet Messi döntött meg 2012-ben. Beceneve volt a „Bomber der Nation” (a nemzet bombázója) és „kleines dickes Müller” (kis kövér Müller).

Kezelőorvosa, Hans Förstl professzor szerint felesége nagyszerű gondoskodásának és az FC Bayern hűséges támogatásának köszönhetően Gerd Müller évekig hétköznapi életet élhetett. Bár betegségének eleinte nem voltak látható jelei, a rajongók és a média már akkor is nagy tisztelettel állt hozzá. Ez nagyon fontos volt, minden olyan beteg ugyanis, akinek kezdődő alzheimeres tünetei vannak, nem kívánhat többet, mint hogy olyan sokáig élhessen a megszokott környezetében, ameddig ez csak lehetséges.

Betegsége miatt november 3-án, 70. születésnapján nem lesz hivatalos ünnepség vagy látogatás.