hirdetés

Alig tíz hónap után már szabadulhat is az emberülés miatt elítélt közismert paralimpikon. Mint ismeretes a barátnőjét lőtte le a dél-afrikai paralimpiai bajnok Oscar Pistorius, aki sokak szerint túl enyhe ítéletet kapott és többen azzal támadták, hogy direkt lőtte le a szépségmodellt .

pistorius2

Egy évet sem kellett letöltenie ötéves börtönbüntetéséből Oscar Pistoriusnak. A műlábú futó ugyanis a jövő héten kikerülhet a rácsok mögül. Még 2013. február 14-én lőtte le szépségmodell barátnőjét, Reeva Steenkampot, akit betörőnek gondolt. Hosszas tárgyalássorozat után bűnösnek találták, s október óta a Kgoso Mampuru börtönben tölti a büntetését az olimpikon.

Most egyelőre feltételesen helyezik szabadlábra, mondván, hogy jó volt a magaviselete az intézményben és ki kell szabadítani ebből a környezetből. A legfelsőbb bíróság azonban szigorítást követel, 15 évre küldené a rács mögé Pistorust emberölés miatt.

Amennyiben a szabadlábra helyezés mellett döntenek, úgy Pistorius minden bizonnyal a nagybátyja, Arnold waterkloofi házában lesz házi őrizetben. Egyelőre annyi biztos, augusztus 21-én hagyhatja el a börtönt.