hirdetés

DiCaprio nem kevesebb mint 25 millió dollárt, azaz közel 8 milliárd forintot szedett össze jótékonysági estjén. Sztárokban sem volt hiány, hisz Bono és Robin Thicke is részt vett a neves eseményen. A sztárok a környezetvédelmre gyűjtöttek, igen sikeresen.

Leonardo-DiCaprio-cohosted-art-auction-NYC-Christie

„Az emebriség történetének legnagyobb környezeti válságának kapujában állunk. Az erdőink, melyek tisztítják a levegőt, és melyek a legnagyobb szövetségeseink az éghajlatváltozás elleni harcban, vészesen fogynak az irtások miatt. Az óceánjainkban már elveszítettük a korallok 25%-át, és a nagy halak 90%-át, beleértve a cápákat is. Éppen itt az ideje, hogy végre belássuk, hogy a túlélésünk függ az ökoszisztémák és az élővilágunk megóvásától. A Saint-Topez-ban megrendezett jótékonysági gála célja, hogy minél több adományt gyűjtsünk azoknak a szervezeteknek a számára, amelyek biztosíthatják a bolygónk számára a fenntartható jövőt” – nyilatkozta DiCaprio még az esemény előtt.

A gála során egyébként elárvereztek többek közt egy DiCaprio tulajdonában lévő Harley Davidsont, melyet Martin Scorsese és Robert De Niro is dedikált 673 ezer dollárért, az U2 frontemberének gitárját egymillióért, és egy Picasso rajzot szintén egymillióért.