hirdetés

A Kutyám, Jerry Lee című 1989-es film főszereplője 62 éves lett. A hollywoodi sztár, James Belushi, aki albán származású, azonban soha nem nő fel, a közösségi oldalán kirobbanó energiával ontja a poénokat és a kedves családi képeket.

james belushi

James Belushi 1954. június 15-én született Chicagóban albán származású szülők, Agnes Demetri és Adam Anastos Belushi gyermekeként. Az Illinois állambeli Wheatonban nőtt fel, és egy középiskolai tanár figyelt fel az improvizációs képességeire, és ösztönözte, hogy szerepeljen egy iskolai darabban. Ezt követően csatlakozott az iskola drámaklubjához, persze ha megkérdezik, hogy miért kezdett el színészkedni, ma már csak nevetve mondja: a lányok miatt. A drámaklubban körülbelül húsz lány volt és hat fiú. Ugyanez a helyzet a kórussal is – csak ott még több a lány!

A humor már fiatalabb korában is lételeme volt, így 1977-től három évig a chicagoi The Second City társulatban fejlesztette improvizációs képességeit, innen csábította el 1979-ben pályatársa, Garry Marshall Hollywoodba. 1983-ban a Saturday Night Live csapatához szerződött, majd három évvel később a nemzetközi hírnév is rátalált a Mi történt az éjjel? című filmnek köszönhetően, ám az igazi áttörést a Kutyám, Jerry Lee filmek hozta meg neki 1989-ben.

Belushi – aki nyomozótársa, Jerry Lee mellett a szerelmet is megtalálja a vígjátékban – összesen háromszor nősült, két feleségtől három gyermeke született. A családfő szerepét igen komolyan veszi, sőt büszkén segíti gyermekei pályafutását. 34 éves fiával, Roberttel például együtt forgatta a 2016-os, The Whole Truth című filmjét, 15 éves lányának, Jamisonnak pedig zenei karrierjét segít beindítani. Legkisebb fiát, a 12 éves Jaredet valószínűleg hasonló lelkesedéssel támogatja majd.

A színész ugyanis mindent megtesz azért, hogy gyermekeit ne csak a szakmában, de a közönség előtt is minél népszerűbbé tegye – többek között a közösségi oldalán is. A napokban például egy olyan képet osztott meg rajongóival, ahol a lánya énekel, ő pedig a háttérben szájharmonikával kíséri Jamisont, és a kép mellé nem felejtette el megosztani a lány következő fellépésének helyét és idejét sem.