hirdetés

Michael Jace, a Kemény zsaruk egyik főszerelője majd félszáz évig börtönben marad. Az esküdtszék által korábban feleséggyilkosság vádjában bűnösnek talált hollywoodi sztár 40 év fegyházat kapott.

THE SHIELD: L-R: Walton Goggins, Michael Chiklis, David Rees Snell, Michael Jayce and Alex Laughlin (kneeling). CR: Prashant Gupta / FX

Május 31-én másodfokon is bűnösnek találta felesége meggyilkosában Michael Jace színészt az esküdtszék. A bizonyítékok alapján háromszor lőtt rá feleségére, April Jace-re 2014 májusában a Kemény zsaruk című filmben is szereplő sztár. A bíróság pénteken, június 10-én döntött a büntetés mértékéről, és így  negyven évet kapott Jace.

Ügyvédje a szándékosságot próbálta kizárni, azt bizonygatta, hogy Jace nem tervezte meg tettét. A színész bevallotta, hogy két fiuk jelenlétében rálőtt a nőre, de végig kitartott amellett, hogy csak lábon akarta lőni annak apjának revolverével. A vád szerint ez megtervezett gyilkosság volt, Jace dühös volt azért, mert a nő el akart válni tőle, és ezért kellett meghalnia.

A színészt a Kemény zsaruk 89 epizódjában láthattuk, de rengeteg sorozatban szerepelt: dolgozott a Mentalista, a Terepen, a Doktor Addison, a Minden lében négy kanál, a Helyszínelők, a Döglött akták, az Amynek ítélve és a Vészhelyzet stábjával is.