hirdetés

Életének 37. évében, pénteken meghalt Szöllősy-Csák Gedeon Gergely televíziós rendező, humorista.

SzöllősyCsákGedeonGergely
A legtöbben stand-up comedysként, a Dumaszínház fellépőjeként ismerhették meg Szöllősy-Csák Gedeon Gergelyt. A humorista évek óta állt a színpadon és szórakoztatta vicceivel a közönséget. Ugyanakkor rendezőként, forgatókönyvíróként is alkotott. Munkatársa volt a Magyar Televízió Klipperek című sorozatának és kreatív szerkesztőként a Repeta című ifjúsági műsorban is segédkezett. Tevékenységhez olyan produkciók is kötődnek, mint a Páratlan történet című rövidfilm (2004), a Másik szoba című rövidfilm (2005) és a Szőke kóla (2005). Emellett dolgozott a Híradóban is.
A Bors értesülése szerint egy olyan baktérium okozta a fiatal művész halálát, ami egészséges emberekben is megtalálható – ezt egy közeli hozzátartozó nyilatkozta a lapnak. A család számára is érthetetlen a tragédia, mégsem kívánják felelősségre vonni az orvosokat. A különös betegség egy hónappal ezelőtt kezdődött, amikor Gergelyt magas lázzal kórházba kellett szállítani.A napilap egy orvost is megkérdezett a dologról, aki szerint: „Igen ritka, de fiatal szervezetnél is előfordulhat olyan lefolyású bakteriális fertőzés, ami halállal végződik. Léteznek olyan rezisztens baktériumok, amik ellenállnak az antibiotikumnak is. Lehetséges, hogy valamilyen – eddig ki nem derült – alapbetegsége volt, ennek szövődménye is lehetett a tragédia. A fertőzés következtében kialakulhattak olyan szövődmények, amik létfontosságú szerveket – szív, tüdő, máj, vese – érinthettek.”
Szöllősy-Csák Gedeon Gergely a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán diplomázott, életében kiemelt szerepe volt a vallásnak.

A Magyar Nemzetnek adott interjúban így nyilatkozott arról, hogy fér meg egymás mellett a humor és a hit: „sokan mondják, hogy milyen távol áll egymástól a stand-up és a vallás. Ez nem igaz. (…) Istennek is van humora, lásd a kacsacsőrű emlőst”.

Az MTVA saját halottjának tekinti Szöllősy-Csák Gedeon Gergelyt.