hirdetés

Harmincegy éve halt meg a legendás magyar zenész. A csodás hangú énekes és zeneszerző Máté Péter 37 évig alkothatott. 1984. szeptember 9-én szívroham következtében hunyt el. A szeretett zenész habzsolta az életet de még élhetett volna.

mate_peter_

Máté Péter táncdalénekes, hangszerelő, zeneszerző és zongorista volt egy személyben. Még csak 20 éves volt, amikor a rádió már 2 nótáját sugározta. A Néger zongorista dalával a polbeat fesztiválon első díjat nyert, karrierje ekkor indult be igazán. Nyert díjat Szocsiban, Párizsban, Írországban, Athénban. Fellépett Kubában és Kanadában is. 1973-ban a Hull az elsárgult levél című dala a Made in Hungary rádiós dalversenyen bizonyította, hogy ő az egyik legjobb. A világhírt azonban az Elmegyek című nótája hozta meg számára. Sylvie Vartan Nicolas címmel énekelte és természetesen mindenki azonnal megszerette a dalt. Máté Péter hangszerelhette a Jézus Krisztus Szupersztárt és alakíthatta benne Júdást.

A zenész habzsolta és élvezte is az életet. Mondák szólnak az éjszakai féktelen bulijairól, hogy egy szál köntösben és pizsamában ment az éjszakába taxival, ha kedve úgy tartotta és mert elfogyott a cigije. Egy igazi sztár volt minden jóval. Rokonai elmondása alapján.

1984 szeptember 8-án még fellépett Mindszenten, szeptember 9-én azonban tragikus hirtelenséggel, szívroham következtében meghalt. temetésén több tízezer ember búcsúzott az énekestől. Már több, mint 30 éve nagy kedvencük az Egy darabot a szívemből, a Mondd, miért szeretsz te mást?, a Most élsz és az Elmegyek.