hirdetés

Tom Morgan brit kalandornak sikerült valóra váltania minden gyerek álmát. Fogott száz héliumos lufit, a kempingszékére kötötte azokat, és szépen felemelkedett velük az égbe. Azt mondta: leírhatatlan élmény volt.

tom morgan lufisDél-Afrika felett, Johannesburg közelében, 2500 méteres magasságig emelkedett a száz héliumos lufi segítségével Tom Morgan, aki összesen 24 kilométert tett meg repülve. A lufijait a csapata két nap alatt fújta fel.
Morgan úgy nyilatkozott, hogy leírhatatlan élmény volt így az égbe emelkedni, mindössze a lufik és a kempingszéke segítségével.

A 38 éves férfi különleges vállalkozása nem is olyan meglepő, tekintve, hogy 2004-ben a szokatlan kalandok támogatásáért és kivitelezéséért létrehozta az Adventurists nevű szervezetét. Az Adventuristsnek hála már motoroztak egy szibériai befagyott tavon és volt riksatúra is a Himalájában. Morgan azt mondja, hogy a szervezetét pusztán azért hozta létre, hogy ne legyen olyan unalmas a világ. Ennél fogva lufis projektjében sem kell különösebben értelmet keresnünk.