hirdetés

Az előzetes letartóztatásba helyezett  17 éves miskolci fiú , aki iskolai lövöldözést tervezett a nyomozók gyanúja szerint, csak arra várt, hogy nagykorú legyen és fegyvert vásárolhasson. A borsodi iskolást múlthét csütörtökön fogta el a TEK. A gyanú szerint az iskolai vérengzést a volt általános iskolájában akarta végrehajtani a fiatal fiú és minimum 50 emberrel végezte volna.

 

A gyanúsított és a rácsok mögött lévő diák lövészklubba akart járni, tökéletesen tisztában volt a fegyvertartási és viselési engedély megszerzésének minden egyes apró menetével is. Ráadásul rendszeresen olvasott olyan weboldalakat, melyek amerikai iskolai lövöldözésekről írtak.

Az emberölés előkészületével gyanúsított  diák, két éve magántanulóként végezte el a középiskolát. Az eddigi adatok alapján pedig  a volt általános iskolájában tervezte a lövöldözést, mivel az közel van a lakóhelyéhez és alapos helyismerettel is rendelkezik. Posztjaiban részletesen leírta, mit hogyan hajt majd végre, ha eljön az idő.

Nos a diák veszte ez lett.

Dr. Jogg Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség szóvivője közölte,  hogy a kihallgatáson a fiú tagadta az emberölés előkészülete bűncselekmény elkövetését. A 17 éves gyanúsított azt is tagadta, hogy bárkit megakart volna ölni és állítása szerint fegyvert sem akart szerezni. A gyanúsított azt mondta, nagyon komoly pszichés problémákkal küzd, és szerinte erre vezethetők vissza a bejegyzései.

Az Esti Újság úgy tudja a fiatal gyanúsítottat hamarosan igazságügyi szakértők is megvizsgálják, hogy beszámítható-e. A fiatal fiú amennyiben vádat emelnek ellene és elítélik úgy 8 év büntetést is kaphat.