hirdetés

Az Esti Újság szerkesztőségének „Valami zűr van, úgy tűnik, a letelepedési kötvényeket forgalmazó cégek körül, bár 50 milliárdot kaszáltak” cikkünkre reagált a Fidesz-frakció sajtóosztálya. Mint ismeretes, a Magyar Nemzet kifogásolta azt, hogy a két Liechtensteini Hercegségben bejegyzett onshore cégek úgy pályáztak, hogy az ehhez szükséges engedélyeik még nem voltak meg. Mi is furcsálltuk ezt egy kicsit, de most már képbe lettünk rakva.  

államkötvény letelepedési

 

Miután tájékoztatta szerkesztőségünket a Fidesz-frakció sajtóosztálya a letelepedési kötvényeket elnyerő cégek hiánypótlásáról, így természetesen közöljük a képviselőcsoport álláspontját.

A Gazdasági Bizottság azt a tájékoztatást adta, hogy a Magyar Nemzet úgy írt cikket, hogy nem kérdezett. Minden vállalkozásnál volt mód a hiánypótlásra, és a hiánypótlás keretében beérkezett dokumentumokat az eredeti iktatószám és érkezési dátum szerint iktatták. A döntés a kérelemről június 10-én született, így minden hiánypótlás addig befogadásra került. A vonatkozó cégnek éppen azért kellett hiánypótlást beadni, mert nem igazolta Liechtenstein közjegyző pecsétjével a tulajdonosát. Semmi meglepő nem történt, Simicska Lajos lapjának cikke volt rosszindulatú. Az Együtt feljelentése pedig éppen úgy lyukra futott, mint az összes többi kísérletük, például az, amikor két hete azt állították, hogy ezer egyiptomi vásárolt letelepedési kötvényt, miközben tizenkettő.

A letelepedési kötvényprogram sikeres – hiszen eddig hatszázhatvanmillió euró bevételt hozott a magyar államnak –, és a magyar állam számára előnyös, mert az így eladott kötvények után öt évig nem kell kamatot fizetni. Azok, akik ma támadják a programot, három éve még azt mondták, hogy nem is érdemes bevezetni, mert magyar kötvényt senki nem fog venni – írta a Fidesz-frakció sajtóosztálya.

Az Esti Újság nem kifogásolta a letelepedési kötvényeket, hisz a két cégnek ebből 50 milliárdos forgalma származott. Sőt az Együtt feljelentéséről sem írtunk. Így ezen fenti tájékoztatás alapján akkor úgy tűnik, a Parlament Gazdasági Bizottsága a Liechtensteini Hercegségben bejegyzett onshore cégek tulajdonosát is tudta már a döntéshozatalkor.