hirdetés

Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes vizsgálatot rendelt el a napokban felmerült különös Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. szerződéskötéseinek az ügyében.
FKF zrtA főpolgármester-helyettes kedden azt írta, azonnali, teljes, részletekbe menő vizsgálatot rendelt el, annak érdekében, hogy kiderüljön: történt-e bárminemű jogsértés.
A vizsgálat lezárultával annak eredményéről tájékoztatni fogják a közvéleményt – tette hozzá.
A fura és különös szerződéskötések ügyében érintett az FKF, írta a Mandiner, mert szerintük a szervezet egyik régi tanácsadójának ”játszottak ki” egy sokmilliós tendert.
A Mandiner értesülései szerint a vezérigazgató közeli ismerőse, egy – a közterület-fenntartónál korábban informatikai tanácsadóként dolgozó – férfi cége többszörösen is törvényszegő módon jutott sokmilliós megbízáshoz, amelynek keretében összesen nettó 350 ezer forintos napidíjért adhat tanácsot három szakértő.
Azt írták, a 17,5 milliós keretösszegű kiírásban még azt sem szabták meg, hogy legalább hány órában kell tanácsot adni, továbbá a közbeszerzés iratainak hivatalos közzétételét is elmulasztották. Kiemelték, hogy a férfi még a közbeszerzési pályázat előtt személyesen egyeztethetett a pályázati feltételekről az igazgatóval.
A Mandiner azt is megjegyezte, hogy a korábban az FKF ügyviteli rendszerének tanácsadójaként dolgozó férfi vállalata a mostani korrupciós ügyön túl a főváros tulajdonában álló cégnél valóságos nyerőszériát tudhat magáénak.
A Mandiner cikkére az FKF hétfő délután úgy reagált, a cég a törvényi előírásoknak megfelelően működik, kötötte és köti meg szerződéseit. A cikk miatt „természetesen meg fogjuk tenni a megfelelő lépéseket” – írta a vállalat válaszában.

(Fotó: illusztráció)