hirdetés

Valótlan állításokat tartalmazó, hamisított leveleket küldött ismeretlen elkövető Horváth Richárd polgármester nevében a hatvani állampolgárok címeire. A bűncselekmény elkövetőjének személye egyelőre ismeretlen. A városvezető az ügyben feljelentést tett a Hatvani Rendőrkapitányságon – a nyomozás folyamatban van.

hamis-level-hatvanihirlapHorváth Richárd, Hatvan polgármesterének nevében hamisítottak és postáztak több félrevezető levelet hatvani címekre. A feladások helyszíne az eddigi információk szerint Ócsa, Üllő és Almásfüzitő. A küldeményben a városvezető nevében közlik, hogy Horváth Richárd Hatvanban migránsokat befogadó állomást létesítene. A hatvani polgármester azonban élesen elhatárolódik ettől az állítástól.

Értetlenül állunk ezelőtt az akció előtt. Bízom benne, hogy a rendőrségi nyomozás kideríti majd, hogy kinek állhatott érdekében a hatvani állampolgárok félrevezetése. Mindenesetre nagyon elszánt lehetett az illető, hiszen még a hamisítás bűntettétől sem riadt vissza – mondta el Horváth Richárd, aki hozzátette: a levél természetesen valótlan kijelentéseket tartalmaz.

A bűncselekmény miatt a polgármester azonnal feljelentést tett népszavazás rendje elleni bűncselekmény, közveszéllyel fenyegetés, valamint személyes adatokkal való visszaélés miatt a Hatvani Rendőrkapitányságon. Az ügyben jelenleg is tart a nyomozás.

A mostani esemény azért nem annyira meglepő, hisz köztudott, hogy augusztus végén a városvezető Horváthot kizáratta a Fideszből a kormánypárti honatya és államtitikár Szabó Zsolt. Feltehetőleg valami nem tetszett a fideszes államtitkárnak abban, amit a városvezető eddig tett. Így komoly személyes ellentét alakult ki a két politikus között. Persze az is elképzelhető, hogy a mostani hamis levélnek mindehhez semmi köz,e csak a szerencsétlen véletlen egybeesés műve.

(Fotó: Hatvani Hírlap)