hirdetés

Vadul keresi a bankrobbantót a rendőrség. Ezúttal Visegrádon próbáltak a máig ismeretlen elkövetőre rátalálni a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda  egyenruhásai és a TEK tagjai. Ezt támasztja alá, hogy a nyomozók lőfegyverrel, vagy lőszerrel való visszaélés gyanúja miatt folytatnak eljárást ismeretlen tettes ellen, holott 11 embert előállítottak.  

Tizenegy embert állítottak elő a szombati visegrádi rendőrségi akció során – tájékoztatta Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-t. Az ORFK sajtószolgálata előző nap csak annyit közölt, hogy állampolgári bejelentés alapján mentek ki a rendőrök a Pest megyei településre.

Kovács Viktória elmondta, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda lőfegyverrel, vagy lőszerrel való visszaélés gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen. Ezzel összefüggésben folytattak nyomozati  cselekményeket szombaton és vasárnap Visegrádon és környékén.

A szombati akcióban a rendőrség kérésére a Terrorelhárítási Központ emberei is részt vettek, akik tizenegy embert állítottak elő. Elszámoltatásuk folyamatban van. A nyomozás továbbra is ismeretlen ellen folyik – tette hozzá az ORFK szóvivő.

Nos igencsak úgy tűnik, hogy a nyomozók vadul keresik a budapesti motoros bankrobbantót illetve társait. Ez érthető is, hisz hosszú hónapok teltek el de kézzelfogható eredmény eleddig nincsen az ügyben. Mondjuk nehéz is lesz az ügy kiderítése, hisz egy robbantásban oly annyira tönkre megy a bomba és gyújtószerkezete, hogy abból DNS mintát venni több mint lehetetlen. Egy valamit lehet megállapítani csak, hogy a működési elve hasonlít-e bármely korábbi pokolgépéhez vagy sem.