hirdetés

Valami nagyon bűzlik a focit kedvelő papái futball csapat tulajának arany botránya körül. B.László zálogcégénél ugyanis súlyos milliárdok tűntek el, ráadásul rengeteg hamis aranytömb is előkerült. A focit kedvelő üzletember azóta is szabadlábon van és röhög mindenkin. A Napi.hu szerint újabb fordulat történt, hisz  hiába azt állították, hogy nem végeztek hitelesítést a hamis aranytömbök ügyében, a lap szerint ez nem igaz! Persze mindez B.Lászlónak jó csak, hisz a sok hír és álhír neki kedvez. Az Esti Újság azonban úgy tudja a Nehiti az összes aranytömböt nem vizsgálta meg, hisz erre fel sem kérték.   

Bíró Lombard

A napi.hu szerint bizonyítható, hogy a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Nemesfémvizsgáló és Hitelesítő Hatóság (Nehiti), amely amolyan koronatanúként szerepel a trombitarezes milliárdos mértékű aranyhamisítási ügyben, többször állított ki tanúsítványt.

Mint arról az Esti Újság is beszámolt , a gyanú szerint B. Péter, a felszámolás alatt álló Kézizálog Zrt. és a volt NB I-es pápai futball csapat tulajdonosa rengeteg ügyfelét rászedte azzal, hogy trombitarézből öntetett “aranytömböket”, amelyeket aztán több százmilliós, milliárdos hitelek fedezeteként ajánlotta fel a bankoknak és ismert magyar milliárdos üzletembereknek. Az NNI persze nyomoz. Azonban B.Lászlót még csak őrizetbe sem vették. Az üzletember él és virul és járja a fővárosi szórakozóhelyeket s boldogan, gondtalanul tölti napjait.

A Nehiti az üggyel kapcsolatban azt állította korábban , nem jártak náluk hitelesítésen az “aranytömbök”, a Napi.hu viszont úgy tudja, nem csak kiállítottak több hivatalos dokumentumot a kamu aranytömbökről, de most is kétszáz kilónyi “aranynak látszó tárgy” pihenhet nála.

2012-ben legalább hét alkalommal végeztek vizsgálatot a Kézizálog Zrt. megbízásából. Az áprilisban keltezett eredményközlések tanúsága szerint 7-7 mintát vizsgáltak – majd adtak ki ezekről eredményt. A lapbirtokában levő jegyzőkönyvek szerint mindössze három mintáról derült ki az, hogy “inhomogén”, a többit rendben találták.

Az Esti Újság úgy tudja, hogy a Nehiti az összes aranyrudat nem vizsgálta be, nem is kapott erre felkérést. Az, hogy pár darabot le ellenőriztek az nem jelenti azt, hogy az egész raklapnyi arany rendben van.