hirdetés

Verekedő írók
2014-08-14 22:19

Már az írók is ütik egymást, szép kis világ. Nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett Kukorelly Endre költő, író, volt LMP-s politikus, amikor a Tokaji Írótáborban leütötte őt Csender Levente, a Magyar Napló munkatársa. Az ügyben rendőrségi eljárás indul az Írótábór szervezői pedig hazaküldték a verekedős Csendert.

kukorelly-endre-prae

A csütörtök hajnali incidens után Kukorelly sebét kórházban varrták össze, majd az író hazatért Budapestre. A kórház hivatalból értesítette a rendőrséget.A két író kocsmai iszogatás közben szólalkozott össze. Szentmártoni János, az írótábor kuratóriumának elnöke az MTI-nek az esettel kapcsolatban elmondta: tudomása szerint mind Csender Levente, mind pedig Kukorelly Endre több bort ivott a kelleténél, ittasak voltak. Csender Levente énekelt, Kukorelly Endre pedig szóvá tette, hogy hamis a hang, ezt követően ütötte meg Csender – vélhetően dühében – Kukorellyt.
A két férfi között korábban semmiféle személyi konfliktus nem volt – tette hozzá Szentmártoni János. Az elnök elmondta azt is: az ügyben pénteken őt is meghallgatják a rendőrségen. Az írótábor résztvevői ezek után megkérték Csender Leventét, hogy utazzon haza.
Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy a rendőrség súlyos testi sértés bűntettének gyanúja miatt indított eljárást.