hirdetés

Komoly tömegverekedés volt a Lurdy Bevásárlóközpontban. A balhé felkerült az internetre, a verekedésben egy ember súlyos életveszélyes sérülést szenvedett. A helyszínre kiérkező rendőrök elfogtak pár verekedőt, a többit még keresik.

 

A helyszínre ugyan nagy erőkkel érkeztek ki a rendőrök, és több embert is elfogtak azonban így is lett egy életveszélyes sérültje az incidensnek. Azt,hogy mi okozta a balhét nem tudni. Annyi biztos, hogy a ramadán végét ünnepelték a Lurdy Házban az egyiptomi közösség tagjai.

2023. április 21-én 8 óra 40 perc körül bejelentés érkezett arról, hogy egy IX. kerületi bevásárlóközpontban többen összeverekedtek. A helyszínre több járőr és a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói érkeztek, akik három feltételezett elkövetőt a helyszínen elfogtak. Egy embert a mentők fejsérülés miatt kórházba vittek, két társát a rendőrök a kerületi kapitányságra állították elő.Elszámoltatásuk folyamatban van. A többi verekedőt jelenleg is keresi a rendőrök. – írta a rendőrség.

Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés gyanúja miatt folytat nyomozást.

Tény kérdése az is, hogy a ramadán minden szempontból megviseli a hivőket lelkileg, testileg és pszichésen is.

Azóta a TikTokra egy videó is felkerült a tömegverekedésről. A felvételen az látszik, hogy az összetűzés a pláza gyorséttermi részén történt. A TikTokról cikkünk írása közben eltávolították a videót, de a Videa oldalára feltöltötték ugyanazt a felvételt.

A feltöltő szerint a rendőrségi bejelentés előtt negyedórával, reggel 8.26-kor készült. Hogy mi vezetett a tömegverekedéshez, az a videóból már nem derült ki.

Sajnos egyre több a hasonló incidens Budapesten és teljesen mindegy ki milyen felekezethez tartozik. Az utcán, nappal és most már bevásárlóközpontban is lehet arra számítani, hogy verekedést látunk.