hirdetés

Megint sokan összesúgnak, gyanakodnak, mert állítólag Rogán Antal miniszter szomszédjának, Cs. Csabának a cégei nyerték meg a 457 millió forintnyi közbeszerzést a Magyar Olimpiai Bizottságtól, amit a leendő és még meg nem nyert ötkarikás játékok népszerűsítésére kell fordítani. A pályázat meghívásos volt, úgy tudjuk. Az pedig, hogy egy politikusnak esetleg a szomszédja nyer közbeszerzést, az maximum a szerencsétlen véletlen műve lehet.

olimpiai-fidesz

Úgy tűnik, újabb támadások sora érheti majd a nemrég miniszternek kinevezett Rogán Antalt. Az állítólagos szomszédja ugyanis majd 500 millió forintnyi közbeszerzést nyert meg a MOB-tól, a még meg sem nyert olimpia népszerűsítésére. Nos az, hogy Rogán miniszter szomszédjának a cégei nyertek, az még nem jelent semmit, maximum azt, hogy ahol Rogán miniszter úr lakik, ott sok a sikeres ember. No meg jelentheti azt is, hogy szerencsétlen véletlen egybeesés mindez.

Persze sokan már most támadják a minisztert és a kormányt is azzal, hogy na tessék, már megint vándorolnak a haverokhoz az olimpiával kapcsolatos pénzek, pedig nemhogy a rendezésről nem döntöttek még, de hátravan a fővárosi választási bizottság által jóváhagyott, olimpiáról szóló népszavazás aláírás-gyűjtési kampánya is. Ezekről a kérdésekről a Kúria fog dönteni január közepén-végén, hogy elindulhat-e a népszavazás. És milyen érdekes, ha a Kúria jóváhagyja a választási bizottsági döntést, akkor pont az aláírásgyűjtés kezdetén fog robogni közpénzből az olimpia mellett érvelő kampány.

Sokak szerint a közbeszerzés tárgyalásos, meghívásos része azonban valóban kifogásolható és picit bosszantó. Bosszantó, mert sajnos egyre több közbeszerzési pályázatot hagynak a végére, hogy lehessen arra hivatkozni, hogy sürgő,s és akkor nem kell nyílt pályázatot kiírni, hanem gyorsan hívjunk meg egy vagy max. két céget, és kész van látszólag a törvényes pályáztatás, de valljuk be, ez annyira átlátszó már. Persze ilyen biztos volt az előző kormányok idején is, maximum nem tudtunk róla.

Összességében  nem szerencsés, s talán nem is mutat jól, ha a miniszter szomszédja nyerte meg a MOB meghívásos, majd félmilliárdos tenderét, de maximum ennyit lehet erre mondani. Mivel demokratikus országban élünk, ezért azt sem lehet mondani vagy kérni, esetleg kifogásolni, hogy miért lakik bárki is a miniszter mellett.

(Fotó: illusztráció)