hirdetés

Ráfaragott a nagy bűnbánó maffiafönök R. László, hisz hiába énekelt, hiába mártotta be és dobta fel egykori bűntársait vissza kell mennie a börtönbe. A Portik-ügyek koronatanúja így komoly bajba kerülhet, hisz hátralévö éveit igencsak megkeseríthetik a cellatársai. Hisz vamzer lett s azokat nem szeretik s nem tisztelik. Söt R. László szó szerint céltábla lett a fegyházban és az élete sincs biztonságban már, ami legfőképp a vádhatóságoknak és a nyomozóhatóságoknak jó. De R. egészen biztosan a jelenlegi rendőri vezetőknek is fog sok sok kellemetlen percet okozni még, hisz ő úgy érzi átverték.

radnai

R. megtette ugyanis a kötelességét, akár a mór és jobb, ha már nem tud mellé beszélni egy bírósági tárgyaláson esetleg, és az eddig tett amúgy is fura vallomásait nem tudja visszavonni. Ne feledjük az első nagy bűnbánó maffiózó Boros József Tamás, akinek a videovallomása került nyílvánosságra, is hogy járt. Felrobbantották. S a legjobb tanú a halott tanú, hisz nem lehet belezavarni a vallomásába.

Rosszul indult az év a nagy bűnbánó maffia főnöknek. R. László hiába működött együtt a nyomozókkal, hiába terhelte be volt bűntársait súlyos bűncselekményekkel, hiába szolgálta a jót folytathatja fegyházbűntetését. Mindenki jól árt így kivéve a vamzer maffia fönököt, aki most komoly bajba sodorta magát. R-nek csupán alig volt hátra két és fél éve amikor úgy döntött elege van szabadulni akar bármi áron. Nos az alku megköttetett. Több súlyos robbantásos és leszámolásos ügy megoldódni látszott R.vallomása alapján.
R.azonban nem bírt magával. Újr a bűn útjára lépet s elhitte magáról, hogy sérthetetlen, s neki mindent szabad. Így elkezdett rendőri védelem és kiséret mellett lopott árukkal bizniszelni, sőt védelmi pénzeket is kért újra. Nos ez lett a veszte. Így amit gondosan felépített el is veszítette. Úgy tudjuk, hogy az igazságügy miniszter, Trócsányi László egyéni döntése volt, s pár tanácsadó is ezt javasolta, hogy a szabadon bocsátása alatt újabb bűntettekkel meggyanúsított pentitót vigyék vissza a szegedi Csillag börtönbe, ahol megkezdte a még hátra lévő két és fél éves büntetésének letöltését.
R.-nek a napjai meg vannak számlálva, hisz a börtönökben a vamzerokat nem szeretik. Sőt nem is nagyon kímélik őket. Ráadásul nemrég R. azt a rettegett Tanyi Györgyöt is megvádolta, aki a pentitónak sokat segített vallomásaival s a Tanyi család nagy. Sok sok börtönben van jeenleg is pihen rokon. Nos a lecke fel van adva.
Azonban az is tény, hogy már a vádhatóságnak is kényessé és terhessé vált a pentitó. AKárcsak anno Boros József Tamás is, aki a 90-es években épp az olajügyekrl. a rendőrk és a politikusok korrupciós ügyeiről tett videovallomást. Boros is 1998-ig akárcsak most R., bűnözött a rendőri védelem alatt igaz kokain árult, míg a Conti Caros nagyfnök most csak lopott parfümökkel boltolt. Azonban Boros csúnyán fel lett robbantva, azaz meghalt ami teljesen kényelmesé tett mindent. A vádhatóság tanúja ugyanis nem kezdett el így félre beszélni, nem zavarodott bele a vallomásába s nem volt kínos egyetlen egy ügyben sem. A halott tanú a jó tanú, mert kérdezni nem lehet tőle. Épp a Conti Caros ügyek egyik sztárügyvédje mondta anno a következőket 2001-ben.
Az, hogy Boros Tamás meghalt nem jó nekünk. Mi ügyvédek így nem tudjuk a t.bíróság eött megmutatni, hogy a tanú szavahihetetlen, hisz nem lehe ttle kérdezni, nem lehet a vallomását egy könnyen megkérdőjelezni-mondta dr.Holló Gábor, ügyvéd..
Nos R. lehet, hogy ugyan erre a Boros féle sorsa juthat, ha nem vigyáznak rá. Tény, hogy az ő vallomásait a Portik Tamás ellen folyó ügyekben már párszor a bíróság megkérdjelezte. St az egyik perben a bíró arra utasította a vádhatóságot, hogy vizsgálják meg a koronatanú szavahihetőségét.
R. Lászlónak egyébként még egy kegyelmi kérvénye is a hatóságok előtt hever. Áder János azonban nem véletlenül még nem döntött a kegyelmi eljárásban. MInt anno az Esti Ujsag elsként megírta a keresztapa 2004-ben, az ellene is folyó hírhedt kecskeméti maffiaper során  is felajánlkozott a rendőrségen, hogy vallomást tenne több megoldatlan ügyről, akkor azonban az NNI vezetője Bolcsik Zoltán azon az állásponton volt, hogy „maffiafőnökkel nem egyezkednek”. Pedig TR. akkor is beszélt igaz mások voltak a megrendelők és az elkövetők egy része is. A második Orbán-kormányban azonban már kelett R. pentitó vallomása. Igen nagy módosításokkal s már megköthetőnek tartotta a vádalkut mindenki . Így Radnai 2011 őszén újra bveszélt de fura mód a vádalkuktól eltérően nem hallgatták ki a többi koronatanút is s tartották bent a börtönben a pentitót, hanem kiengedték. Így történhetett meg az a cudar eset a magyar kriminalisztikában, hogy R. hajtotta fel a vádhatóságnak a többi koronatanút is, akik mind mind terhel vallomásokat voltak hajlandóak tenni Portikra és több más nehéz fiúra is.
Ne feledjük R. a vádhatóságra nézve is komoly veszélyt jelent, hisz megsértődött rájuk. S ha egy apró törvénytelenség is volt az alkuban R. azt nyílvánosságra hozza már csak azért is, hogy a rendőri és ügyészi vezetőket lejárass.
Csalódtam a rendőrségben -mondta előzetes letartóztatásakor R.László szűkszavúan.