hirdetés

Végrehajtók mennek az ebédpénzekért Csongrádon. A polgármester szerint a város nem tud tovább hitelezni, van olyan iskola, ahol több mint 700 ezer forinttal tartoznak a szülők. Magyaroroszág jobban teljesít úgy tűnik.

menzaA tartozásokat adók módjára nem tudják behajtani, de arra van lehetőség, hogy végrehajtón keresztül szedjék be a pénzt. Az önkormányzat mindezt fizetési meghagyással vagy bírósági úton fogja érvényesíteni – mondta a Délmagyarországnak a csongrádi városvezető a be nem fizetett menzadíjakkal kapcsolatban.

Ezzel a lépéssel a település mindenképpen történelmet ír, hisz ilyenre sosem volt még példa.

Bedő Tamás úgy fogalmazott: nem görgethetik tovább a tartozást, a semmiből nem tudnak főzni, és különösen a hosszú ideje fennálló kintlévőségre figyelnek majd oda.

Csongrádon a Gazdasági Ellátó Szervezet biztosítja a közétkeztetést, naponta több mint 1000 adagot főznek. Márciusban 4 millió forint fölött volt az az összeg, amelyre az intézmény hiába várt az óvodások és iskolások szüleitől. Az önkormányzat szociális irodája személyesen keresett meg mindenkit, a helyzet kissé javult, de még a tanév elején is majdnem 3 millió forinttal voltak adósak.

Sok olyan szülő van, akik nehéz helyzetük miatt nem tudnak fizetni, de olyanok is vannak, akik egyszerűen nem akarnak – derül ki a hírből.