hirdetés

Harmadfokon folytatódik a hírhedt romagyilkosságok büntetőpere három, tényleges életfogytiglanra ítélt vádlott, Kiss Árpád, Kiss István és Pető Zsolt ügyében. Az elsőrendű vádlott, Kiss Árpád védője, Bérdi Zsolt szerint ítélet is várható.

romagyilkosság2

Az egyik vádlott ügyvédje szerint a Kúriának két nagy feladata lesz: egyrészt meg kell állapítania, hogy valóban helytálló-e, hogy másodfokon bűnösnek mondták ki az érintett vádlottakat a besenyszögi rablással kapcsolatban egy olyan bűncselekményben, amelyben az elsőfokú bíróság nem állapította meg a bűnösségüket.

A másik nagy feladata, hogy megnézze a Kúria, hogy az első- és a másodfokú eljárásban történt-e olyan eljárási szabálysértés, amely miatt az egész ügy tárgyalását újra kell esetleg kezdeni – közölte Bérdi Zsolt ügyvéd.

Mint közismert, a Fővárosi Ítélőtábla 2015. május 8-án kihirdetett másodfokú döntése nyomán csak a negyedrendű vádlott, Cs. István ügyében emelkedett jogerőre a korábban első fokon kiszabott büntetés, 13 év fegyház. Az első-, a másod- és a harmadrendű vádlott esetében megnyílt a lehetőség a fellebbezésre az említettek – azaz a személyi szabadság megsértésében is megállapított bűnösség – miatt. A három vádlott és védőik rögtön fellebbeztek, így ügyükben nem jogerős az ítélőtábla másodfokú döntése.