hirdetés

Az Esti újság úgy tudja, hogy az április Király utcai lövöldözés legfőbb oka az volt, hogy a Száva család érintett tagjai simán védelmi pénzt akartak a szexmunkásoktól kérni. Nos ez a két Szávának és harmadik társuknak nem jött össze, kemény ellenállásba ütköztek, mondhatni kardos ellenállásban részesültek A Király utca-Dob utca környékén nyílt titok, hogy egyre jobb üzlet a könnyed légyottokra, s a szexmunkások is emiatt szívesen járnak a bulis negyedbe. S ráadásul kemény alig inflálódó euroval fizetnek a külföldi vendégek. Ugye itt is dolgozott a nemrég megölt Nancy is és a barátnője is .  

 száva family

Nos két személy már megvan abból a három fős csoportból,akiket az áprilisi Király utcai lövöldözés miatt kerestek a nyomozók. Visszament ugyanis a tett helyszínére az a férfi , aki hétfő hajnalban egy fegyverekkel teli autóval oszlopnak ütközött a Bem József téren. Mint kiderült, ő a Király utcai lövöldözés egyik keresett gyanúsítottja.

Mint ismeretes még 2015. április 15-én hajnalban a Király utcában Száva János Róbert és három társa egy ott tartózkodó társaságra több alkalommal lövéseket adtak le két, feltehetően gáz-riasztó fegyverből. A helyszínről gépkocsikkal menekültek el, a megtámadott társaság két tagja könnyű sérülést szenvedett. A rendőrök az adatgyűjtés eredményeképpen 2015. április 16-án, Esztergomban elfogták V. L. 26 éves és Sz. J. R. 21 éves férfiakat.

Az Esti Újság úgy tudja Száváék védelmi pénzt akartak kéri a Király utca környékén dolgozó szexmunkásoktól. A terv azonban nem jött össze. Hiába volt a Száva név réges régen egy tiszteletet, méltóságot sugárzó név az éjszakai életben, akiknek nehéz volt nemet mondani. Ma már más világ van. A Száva név maximum a bűnügyi újságíróknak mond valamit, a fiatal feltörekvő éjszakai generációnak már pont semmit sem jelent. Ezen azonban nem szabad búslakodni. Nos komoly meglepetést okozott Száváéknak, hogy a védelmi  pénz helyett előkerültek a lányokat vigyázó fiúk, a lányok üzlettársai kardokkal és simán bele álltak egy kemény adok kapokba, hisz nekik a Száva név tényleg nem jelent semmit.

A járőrök hétfőn hajnaban, nem sokkal fél kettő után megkülönböztető hang- és fényjelzés használatával próbáltak intézkedni egy, a II. kerületi Árpád fejedelem útján közlekedő kocsi vezetőjével szemben. A sofőr a rendőri jelzés ellenére nem áll meg, menekülni kezdett, a rendőrök pedig követték. Az autó a Bem József téren villanyoszlopnak ütközött, a benne ülő két ember elfutott a helyszínről. A jármű átvizsgálásakor közbiztonságra veszélyes eszközöket, valamint három gáz-riasztó és egy gumilövedékes fegyvert találtak lőszerekkel.

Bem_Száva

Három órával később a helyszín közelében elfogták az egyébként körözés alatt álló autó vezetőjét, társát még keresik – közölte korábban a BRFK. Száva János Róbert azonban továbbra is szökésben van.

A Bors az egyik Szávát a még most is szökésben lévő János Róbertet meginterjúvolta.

Én magam is telefonáltam egy rendőr őrnagynak, elmondtam neki, a tanúk, a telefonbeszélgetéseink, sőt a kamera felvételek is igazolhatják, semmi közünk a támadáshoz. Kértem egy kis időt, de azt mondták, hogy azonnal menjek be. Én ezt nem szeretném. Tizenhárom éve leszámoltam a múltammal, üzleti vállalkozásaim vannak, leérettségiztem, jogi egyetemre készülök. Nem szeretnék előzetesbe kerülni.  A fiamat két barátnője hívta, hogy baj van, megverték őket, menjen, segítsen nekik. A másik „banda” valóban alaposan elverte a lányokat, a segítségükre siető fiamékat pedig kardokkal, késekkel igyekeztek megtámadni. Legalább húszan voltak. Egyikőjüket meg is késelték, ő azóta is kórházban fekszik. A fiam ekkor vette elő a riasztófegyverét, és a levegőbe lőtt. A dohányboltból kifelé jövet láttam csak, mi történt, elkiáltottam magam, hogy mindenki fejezze be és menjen haza. Így is lett. –mondta Száva János Róbert.