hirdetés

A TASZ  munkatársai bevándorló ellenes plakátokat semmisítettek meg. Majd szépen összeszedték a korpuszt azaz a plakát szemetet és elmentek a rendőrségre feljelenti magukat. Nem mindennapi tett s egy jelképes csendes demonstráció, vélemény nyilvánítás. A TASZ büszke a munkatársaira. Közben a Fidesz rezsibiztosa Németh Szilárd felszólította a plakáttépkedőket, hogy a baloldali agressziót fejezzék be. A rendőrség pedig gőzerővel nyomoz, igaz már a feljelentés elött is ezt tették, helyszínelnek,DNS mintákat vesznek, és álruhában, rejtőzködve próbálnak tenni az önkéntes  plakátrongálók ellen. Tiszte krimi, már csak Kántor hiányzik belőle, hogy sikeres legyen.

TASZ-plakát

A TASZ büszke munkatársukra, Szeles Andrásra, aki 2015. június 7-én megrongálta a kormány egyik bevándorló-ellenes plakátját. Arra meg különösen büszkék, hogy ezután elment a rendőrségre önfeljelentést tenni. A polgári engedetlenkedés éppen az ilyen civil kurázsiról szól: egy igazságtalan intézkedés ellen, azzal arányos válaszlépést ad valaki. Mivel semmiféle jogorvoslati lehetőség nem áll fenn a kormány gyűlöletkampányával szemben, ezért kollégánk az egyetlen hatékony lépésre szánta el magát: az óriásplakátot megrongálta. Andrást a TASZ képviseli. Felhívjuk a figyelmeteket arra, hogy ha ilyen lépésre szánjátok el magatokat, akkor óvatosan szedjétek le a plakátot, a keretre vigyázzatok. Egy plakát értéke 20 ezer forint, ami szabálysértési eljárást von maga után. Ha a keret megsérül, az már több mint 200 ezer forint. Ez már bűncselekmény, amiért akár egy évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. Az önfeljelentés során érdemes elmondani, hogy a rongálás elismerése mellett tettedet polgári engedetlenségnek, politikai véleménynyilvánításnak tartod, álláspontod szerint tevékenységed nem veszélyes a társadalomra. A letépett papírt pedig dobd ki, lehetőleg a szelektív hulladékgyűjtőbe! –írja a TASZ a közösségi oldalán.

Ezt megelőzően azonban feljelentést tett a bevándorlásról szóló plakátok megrongálása kapcsán bűncselekményre felbujtás miatt a Fidesz – közölte Németh Szilárd, a kormánypárt országgyűlési képviselője. Legalább három plakáthoz álruhás vigyázókat küldött már a rendőrség.

A kormánypárti politikus azt mondta, hogy a rendőrség hat embert állított elő plakátrongálás miatt. Egyúttal azt is hangsúlyozta: a Fidesz a lehető leghatározottabban elutasítja ezt a “baloldali agressziót”. Németh Szilárd felszólította Szigetvári Viktort, az Együtt elnökét és párttársait, hogy “ne uszítsák tovább az embereiket ilyen agresszív és törvénytelen cselekedetek elvégzésére”.

Az Origo szombaton számolt be arról, hogy a bevándorlásról szóló, frissen kihelyezett plakátokat több helyen is lefestették. Akkor meg lett keresve a Fidesz, hogy kívánnak-e bármilyen lépést tenni az ügyben. Azonban azt a választ adták , hogy a plakátok kihelyezéséhez nincs közük, az a kormányra tartozik.

A Kettős Mérce birtokába jutott dokumentumok szerint az Együtt által megrongált plakátra a rendőrség álruhás vigyázókat küldött a kiemelt ügyek főosztálya bűnügyi bevetési osztályáról. A dokumentumok szerint csak ettől az osztálytól még legalább két plakáthoz rendeltek ki álruhás rendőröket.

Plakát-rendőrség

“Sajnálom, hogy a kollégáimat előállították. Természetesen az Együtt minden jogi és politikai támogatást megad a barátainak” – mondta Szigetvári Viktor, a párt elnöke, hozzátéve, fontosnak tartják kifejezni azt az “elemi felháborodást”, amit a bevándorlók ellen, a magyar adófizetők pénzéből indított plakátkampány miatt éreznek.