hirdetés

Közel százan törtek ki a debreceni menekülttáborból, miután konfliktus alakult ki két menekült között. A Hajdú-Bihari Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint állítólag két ek török férfi verekedett össze, innen szélesedett ki a konfliktus. Persze az érthetetlen, hogy mit keres török menekült az afgánok, szírek között. Sajnos várható volt egy kisebb menekült konfliktus, hisz sokkal többen vannak elhelyezve a táborokba, mint amenniyen elférnének. Infromációink szerint a zsúfoltság minimum 200%-os egyes helyeken, de van olyan gyermekotthon ahol 400%-os a zsúfoltság.

 debrecen balhé menekültek

Az MTI tudósítója szerint a felbőszült menekültek autósokra és autóbuszokra támadtak botokkal, majd kukákat gyújtottak fel a 471-es úton. Azonban senki nem sérült meg komolyabban. A 471-es utat egy időre lezárták a rendőrök, majd újra megnyitották.

A menekült balhé helyszínére rohamrendőrök érkeztek, akik visszaterelték a menekülteket a táborba. A menekültek hangoskodonak, kiabálnak.

A hivatalos rendőri közlemény szerint “a rendőrség kiemelten reagált az eseményekre, kordonokat állított fel, a feldühödött tömeg megfékezése érdekében gázcsapásokat alkalmazott. A rendőrség fenntartja a közrendet, a közbiztonságot Debrecenben.” Továbbra is fokozott a rendőri jelenlét a környéken. A 800 főre tervezett táborban jelenleg 1600 menekült tartózkodik.

S arról  sem szabad megfeledkezni, hogy egyre több balhé lesz, amit valójában majd provokátorok gerjesztenek majd menekült illetve migráns dühöngésnek álcázva, hogy ezzel is növekedjen az idegen gyűlölet. Persze az sem tesz jót a békének, hogy a menekülteket ellátó helyek, táborok túlzsúfoltak. Van ahol négyszer annyian vannak, mintahányan elférnének valójában ez pedig konfliktusokhoz fog vezetni.