hirdetés

Készülnek az MSZP elnökének leváltására, úgy tűnik. Egyre többen látják úgy, hogy komoly bajban, válságban van a baloldali szervezet. Az MSZP nagyágyúja szerint a baloldali szervezet a következő választáson kieshet a parlamentből. Kovács László korábbi pártelnök, volt külügyminiszter úgy véli, nem a fiatalítással, a teljesítmény hiányával van a baj a szocialistáknál.

kovacs-laszlo

Olvasom a közvélemény-kutatási adatokat, 10 százalék alá ment az MSZP, lassan az MSZP parlamentbe jutása is kérdésessé vált – fogalmazott a volt külügyminiszter és pártelnök. A szocialista politikus szerint a támogatottság csökkenésének egyik oka a pártban lévő idősebb szakemberek háttérbe szorítása.

Ha arra jó vagyok, hogy nemzetközi konferenciákon, Európát érintő kérdésekben állást foglaljak, nem esik jól, hogy a saját pártomban nélkülözik a tanácsaimat, pedig az MSZP-t többször is választási győzelemre segítettem – panaszolta a volt külügyminiszter, utalva arra, hogy 2012-ben Mesterházy Attila volt pártelnök azt kérte, az idősebbek álljanak egy kicsit hátrébb, engedjék előre a fiatalokat.

Véleménye szerint a tehetségnek, a felkészültségnek, a tapasztalatnak és a teljesítménynek kellene számítani a pártban, mert ezek nélkül nem lehet jól működtetni a szervezetet. A volt szocialista pártelnök azt is kiemelte, nagyon fontos, hogy a pártvezetés hitelessége, tisztessége megkérdőjelezhetetlen legyen, ne kerüljenek gyanús, zűrös ügyekbe és megalapozott gyanú se merüljön fel velük kapcsolatban.

Mindezt figyelembe véve úgy tűnik, készülnek az MSZP jelenlegi vezetésének a leváltására. Hisz Mesterházy korábbi elnök is igen aktív lett az elmúlt hetekben, most pedig Kovács László mondta el a nem épp rózsás véleményét a pártról.