hirdetés

A közismert és vádlott szülésznő megújított perében döntött a Fővárosi Ítélőtábla. Geréb Ágnes a verdikt szerint hamarabb munkába állhat nem kell ezzel tíz végi várnia.  

 

geréb ágnesMint ismeretes a közismert és neves szülésznőt azért fogták perbe, mert két otthonszülési esetnél is, amely halállal végződött az ügyészség úgy gondolta Geréb Ágnes a hibás. Az otthonszülés magyarországi úttörőjének a pere régóta tart. Most pont került rá.

A korábbi szakértői vizsgálatok miatt rendeltek el perújítást az ismert szülésznő ügyében, így Geréb Ágnes ügyében új ítélet született. A bíróság meghozta a döntést, miszerint az egyik esetben a szülésznő ténykedése és az újszülött maradandó károsodása között nincs egyértelmű összefüggés, de mégis bűnös, mivel ikerszülést vállalt otthon, amihez a megfelelő személyzet, valamint a szükséges tárgyi feltételek is hiányoztak.

Geréb Ágnes tehát a mai ítélet szerint az ikerterhesség ügyében a foglalkozás közben elkövetett veszélyeztetésben bűnös, a vállelakadással történt szülésnél viszont nem változott a foglalkozás körében elkövetett halált okozó veszélyeztetés bűncselekménye.

A két év fogház büntetés sem változott, azonban a munkától való eltiltást tíz évről nyolc évre csökkentették, és a fogházbüntetést öt év próbaidőre felfüggesztették.