hirdetés

Senkit nem jelentett fel a hírbe hozott sümegi John Henry Newmann Oktatási Központ, az Esti Újság úgy értesült. Így mindenki értetlenül áll azelőtt, hogy ki élhetett vissza vajon a felsőoktatási intézmény nevével. A rendőrség az ügyben egyelőre nem nyomoz, bár az tény, kaptak bejelentést, illetve feljelentést.

john henry newmann

Az Index még áprilisban írt arról, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma év elején hitelesítette, így ősztől indulhat a tanítás a sümegi John Henry Newman Oktatási Központban, amelynek anyacége már az alakulásakor pénzt nyert el az MNB-alapítványoktól. Az Index szerint az intézmény háttere zavaros. A nemrég zűrös és fura rendőrségi ügyekbe kevert Spéder portál szerint a  John Henry Newman Közösségi Felsőoktatási Képzési Központban azonnali hatállyal leváltotta a tulajdonos az ügyvezetőt, és a könyvvizsgálói jelentés, valamint a jogászi szakvélemény megismerése után rendőrségi feljelentést tett az új vezetőség – közölték. A dokumentumok alapján erős a gyanú, hogy a leváltott ügyvezető, Fülep Dániel tízmilliós nagyságrendű, folytatólagosan elkövetett sikkasztást és csalást követett el.

Az Esti Újság úgy tudja, hogy az iskola semmilyen ügyben, senki ellen nem tett feljelentést, így értetlenül állnak az Index információi és cikkei előtt. Az is érdekes, hogy akkor vajon ki élt vissza az iskola nevével? Az tény, hogy valóban érkezett feljelentés a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságra az ügyben, de itt úgy tudjuk, nem nyomoznak az ügyben, mert azt áthelyezik Tapolcára.

(Szerző: Popovic)