hirdetés

A kaszinóguru vette meg a TV2-t. Andy Vajna amerikai filmproducer és kaszinótulajdonos bő két hónapos tárgyalássorozatot követően a napokban aláírta a TV2 megvételéről szóló szerződést. Minderről a Figyelő számolt be elsőként. A tranzakció meghaladhatja a húszmilliárd forintot. Bár ennek ellenére a tévé, az Esti Újság úgy tudja, magas beosztású vezetőket akar még felvenni, sőt ezt hirdeti is, ami fura, ha valóban megtörtént az eladás.

andy vajna

Korábban már beszámoltunk róla, hogy az Andy Vajna tulajdonában lévő Magyar Broadcasting Co. Kft. hitelt vesz fel a kereskedelmi csatornát üzemeltető cég megvásárlására. A vételár akkor még nem volt ismert, de azt feltételeztük, hogy összességében nem lehet több néhány milliárd forintnál, mert a kereskedelmi csatornának nem áll jól a szénája. Évek óta masszívan veszteséges, és csak a tulajdonosi hitelek tartották életben. Amikor a csatorna két évvel ezelőtt tulajdonost váltott, akkor 5 milliárd forintos árról szóltak a pletykák.

Most a Figyelő értesülése szerint a tranzakció értéke összességében meghaladhatja a 20 milliárd forintot, amit Vajna nagyrészt hitelekből fedez. Az üzletember állítólag a jelenlegi tulajdonosi kör valamennyi tartozását átvállalja, és ki is fizeti őket. Andy Vajna a TV2 megvételéről szóló szerződést a napokban írta alá, a lap úgy tudja, hogy azt hamarosan a csatornát másfél éve megszerző menedzserek, Simon Zsolt és Yvonne Dederick is ellátják kézjegyükkel, és a szerződéskötést még a héten be is jelentik.

Az akvizíciót még a versenyhivatalnak is jóvá kell hagynia, és vannak egyéb olyan szerződéses ügyei a csatornának, amit a váltás előtt még rendezni kell, így nagyjából az év végére kerül a vállalkozó tulajdonába a TV2.

Mindezen tévés tranzakció  azért is érdekes, mert a kaszinótulajdonos és fő filmes Vajna barátja, György Bence nemrég hírportált indított, s kérdés, visszahívja-e a frissen megszerzett tévéjéhez a TV2 volt hírigazgatóját Vajna. György jó szakember, de nézettséget ő sem tudott produkálni a kereskedelmi adón.