hirdetés

Elképesztő. Az már biztos, hogy vagy a Nemzeti Védelmi Szolgálat hazudott, vagy a Kiss tábornokot feljelentő ex-MVM vezér Kocsis István s így hallgatták le igen érdekes módon, azaz törvénytelenül a magyar FBI létrehozóját. A Fővárosi Törvényszéken legalábbis ez derült ki annak a pernek a tárgyalásán, amelyet elnapoltak, mert a tanúk, Kocsis István ex-MVM és ex-BKV vezér és a Fradi ex-tulajdonosa Sz.András nem jelentek meg hiába idézték őket. Mint ismeretes az egyre gyengébb lábakon álló vád szerint Kiss Ernő dandártábornokot azzal vádolják, hogy 1 milliárd forintot kért Kocsis Istvántól, hogy a hírhedt 15 milliárdos MVM büntetőügyet elsimítsák.

kiss-kocsis

Hiába idézte be a Fővárosi Törvényszék Kiss dandártábornok perében a Fradi ex-vezérét Sz.Andrást, az hirtelen beteg lett. Bár az mindenképpen érdekes, hogy a héten Kaposvárra még eltudott menni, mint az MVM 15 milliárdos hűtlen kezelési ügyének egyik vádlottja. De ő legalább szólt a bíróságnak, hogy infúziót kap és kórházban van. Kocsis István az MVM egykori vezetője ennyit sem tett. Ő simán el sem jött. Így a bíróság a Kiss tábornok perét elnapolta, de elötte felolvasott egy már nem titkos feljegyzést a bíró, amely arról szólt, hogy miért hallgatta le Kiss tábornokot az NVSZ. Nos elképesztő de az irat szerint Zsombok György az NVSZ igazgató helyettese azt közli, hogy Kocsis István elmondása szerint Kiss tábornoknak 1 milliárd forintot adott át több részletben az ügyvédje irodájában. Mindez pedig azért érdekes, mert a korábbi tárgyaláson a feljelentő Kocsis István mint tanú, ex-MVM vezér azt hangoztatta, hogy ő ilyet senkinek sem mondott soha. Pedig direkt rákérdezett a védelem és a bíróság is. Kocsis azonban hangsúlyozta, igen határozottan és vehemensen, hogy aki ilyet állít az hazudik. Erre tessék, bumm bele a fejbe, mi van írva az NVSZ dokumentumjába ? Hát pont az, hogy ezt épp Kocsis mondta. Így egyértelműen kijelenthető, hogy valaki hazudik. Vagy az NVSZ, amely sok hibát vét mostanság más ügyekben is vagy Kocsis tanú. Bár az is tény, és ne feledjük, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálatot azon személyek vezetik és vezették, akik anno a híres Móri  fiaskó részesei voltak 2002-ben és ítéltettek el két ártatlant a véres nyolcas gyilkosság ügyében, s csupán a vak szerencsének volt köszönhető, hogy három évvel később a jogerős ítéletről kiderült tévedtek. szerencsére halálbüntetés már nem volt, mert bizony szerencsétlen elítéltek már nem élnének.

Nos most ezen móri balul sikerült nyomozást vezető személyek, akik az NVSZ vezetői, kerültek ismét bajba és hozták olyan helyzetbe a szervezetet, amely a becsületességüket és objektivitásukat, függetlenségüket,a bízalmat és egyben a hitelességüket és az igazságszolgáltatásba vetett hitet veszélyezteti súlyosan. Hisz egy komoly hazugságba keveredtek. s egy ember emiatt vádlott lett,s egy ember emiatt egy hetet volt előzetesben.  Hogy Kocsis tanú vagy az NVSZ nem mond igazat az innentől kezdve már mindegy. A hitelesség és a bizalom sajnos elbukott az NVSZ tekintetében, ahol így több száz  vagy még több tisztességesen és becsületesen dolgozó alkalmazott nem tud tükörbe nézni .

Kiss dandártábornok perében az NVSZ egyébként továbbra is visszatart dokumentumokat. Így a fentiek tükrében egyébként már érthető módon. S vajon mi lehet azon titkolt,visszatartott papírokban, ha így titkolják ? Talán jobb nem is belegondolni. Az tény, hogyha minden rendben lenne simán oda adták volna már a bíróságnak, de nem akarják adni, azaz feltételezhető, hogy valami nem kerek benne.

Dr.Molnár Csaba ügyvéd meg is jegyezte, hogy sajnos a Nemzeti Védelmi Szolgálat feketeén fehéren ezen  perben bebizonyította, hogy korlátozni akarja az emberek és állampolgárok alapvető jogait. Hisz az nem lehetőség, hogy egy perhez köthető titkos anyagot ki ad-e vagy nem , azt ki kell adnia.

A megvádolt Kiss Ernő dandártábornok is megjegyezte a bíróságon, hogy sajnos úgy tűnik az NVSZ az sajnos állam az államban, ami elképesztő egy demokratikus jogállamban.

A legelső tárgyalási napon ez történt, szóról szóra:

kocsi 2

Mint ismeretes  a legelső tárgyalási napon  az MVM 15 milliárd forintos hűtlen kezeléssel vádolt ex-vezére, Kocsis István izgalmas vallomást tett. Legfőképp ugyanis nem emlékezett már semmire sem. Ráadásul ő nem is tudja, hisz neki is csak mondták, hogy a vádlott főrendőr Kiss Ernő dandártábornok az a titokzatos személy, aki 6 millió eurót kért tőle, hogy elsimítsa az épp  Kaposváron már ítélethírdetés elött álló  15 milliárdos hűtlen kezelésről szóló büntető ügyét. Az azonban már most biztos, hogy a KBI azaz a magyar FBI ex vádlott vezetőjét Kisst,  mondjuk azt, hogy fura körülmények közt hallgatták le, s a lehallgatást engedélyező bírókat is félretájékoztathatták, a nyilvánosságra hozott iratok alapján az eljáró hatóságok – mást nem is merünk írni, mert a Nemzeti Védelmi Szolgálat megint feljelentene minket, mint ahogy ezt eddig is rendszeresen tette.

A per legbotrányosabb része azonban az volt amikor kiderült, hogy az NVSZ egy igen fontos bizonyítékot nem volt hajlandó megküldeni a tárgyalásra, mondván az államtitok és senki sem ismerheti meg, csak a bíró. Nos ez a bíróságok és a jog, az alkotmány lábbal tiprása, ilyen ugyanis nincs. megjegyezni kívánjuk ezen dokumentumot most sem kapta meg a tisztelt törvényszék.

Az azonban kiderült és talán még a bíróságot is meglephette, amikor a tanú , vagy a sértett közölte, hogy ő neki mondták, ő nem tudja biztosan, hogy Kiss Ernő tábornok lenne az a személy, aki 6 millió eurót kért tőle a közismert 15 milliárdos MVM büntető ügy elsimításáért. Kocsis azt állította mindezt neki Szász András az FTC korábbi tulajdonosa és a hírhedt és botrányos titkosszolgálati eszközbeszerzésekben főszerepet játszó Nádor 95 RT egykor vezetője mondta, aki barátja. Sőt, aki vádlott társa Kaposváron az MVM bűnszervezetének ügyben.

Persze más izgalmak is voltak.

Kocsis azon bírói kérdésre, hogy amikor úgy érezte, hogy őt becsapják és 6 millió eurót követelnek tőle, miért a Központi Nyomozó Főügyészség vezetőjéhez ment bejelentést tenni, hisz ez nem egy szokványos, nem tudott igazán magyarázatot adni csak azt, hogy szerinte ez nagy ügy, egy nagy zsarolási ügy, azért ment Keresztes főügyészhez.

A sors fura fintora, hogy a főügyészség ezen bejelentést nem is rögzítette, mert az alapos gyanúhoz is kevés volt, feltehetőleg.

 

A sértett tanú Kocsis azonban nem hagyta ezt annyiban. Oly annyira nem, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat lehallgatásokat kért Kiss Ernő dandártábornokra, sürgősséggel. A bíróság által most nyilvánosságra hozott iratok alapján azonban sok minden zavaros lett ezen lehallgatások körül, s mondhatni igencsak kétes, megkérdőjelezhető indokokra hivatkozva indultak ezen lehallgatások.

Elhangzott többek között az is, hogy Kocsis a lehallgatások indoklásában megjelölt adatokat, infokat sosem mondta az eljáró hatóságnak azaz az NVSZ-nek. Azaz ő sosem állított olyat, hogy az ügyvédje tudott arról, hogy ő tőle 6 millió eurót kért volna egy zsaroló, vagy épp Kiss Ernő.  Sőt olyat sem mondott sosem Kocsis, hogy a pénzátadásoknál jelen volt az ügyvédje is. Mindez azért fontos, mert ezen infok, adatok alapján lettek elrendelve a lehallgatások . Azaz valaki valamit nagyon elnézett és vagy törvénytelenül csinált az NVSZ- nél.

Kiss Ernő ügyvédje azt is megkérdezte, miért nem szerepel Kocsis István december 21-én tett feljelentésében, hogy már december 20-án átadott pénzt Szász Andráson keresztül, amire a volt MVM-vezér azt felelte: stresszes állapotban volt. A bíró a mintegy hatórás tárgyalás végén közölte: elnapolja az ügyet.