hirdetés

Vajon mi a csuda folyik itt Budapesten, hogy fiatalok esnek egymásnak, késelnek, szurkálnak, verekednek ? Felfoghatatlan, hogy ismét a belvárosban, ahol térfigyelő és arcfelismerő kamerák hada van, simán fejbe szúrnak egy 18 éves fiatalt, aki az életéért küzd.A tettes meg haza megy lepihenni Kőbányára mintha semmi sem történt volna. Szerencsére a rendőrök elfogták a kegyetlen támadót 15 órával később. Mindezek tekintetében minden gyermekes szülő retteghet, 2023-ban, ha szórakozni indul a csemetéje, mert itt bármi megtörténhet, tiszta vadnyugat.

 

Mint ismeretes két társaság szólalkozott össze szombatról vasárnapra virradó éjszaka Budapesten, majd a vita során az egyik férfi kést rántott, amivel életveszélyesen sebesített meg egy másikat. Az elkövető ellen hajtóvadászatot indított a rendőrség.

A balhé egy lány miatt történt állítólag, szóváltásba keveredett a brutális késő és a fiatal áldozata. A vita dulakodássá fajult, majd K. Zsolt a pillangókésével fejen szúrta a fiatal sértettet. A késelő természetesen bátor legényként elmenekült a helyszínről, ám a támadás után 15 órával később őrizetbe vették, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A legfrissebb információk szerint az áldozat még mindig kritikus állapotban fekszik a kórházban. A családja a tragikus eset óta vele van, az édesanyja beszél hozzá, és úgy gondolja, a fia érti a szavait.

„Folyamatosan imádkozom a fiamért, de sajnos rosszabbodott az állapota. Beengedtek hozzá, így megfoghattam a kezét, beszélhettem is hozzá. Az orvosok szerint Martin hall engem. Ezt onnan tudják, hogy a fiam sír. Én is látom, hogy könnyezik” – mondta a Borsnak az életveszélyesen megsérült fiatal édesanyja.

A sértett fiatal rokona, aki a helyszínen szemtanúja volt a történteknek, s máig az események hatása alatt áll.

„A penge a tarkóján érte az unokatestvéremet, aki azonnal összerogyott, majd elvesztette az eszméletét. Én kezdtem meg az újraélesztését, amíg a mentők megérkeztek. Odaültem hozzá, befogtam a sebet, illetve mellkasnyomást alkalmaztam”.

A család sokáig Csengeren élt, s a rokonok szerint a megsérült fiatal nagyon jó gyermek. Mindenkivel jóban volt, mindenkinek köszönt. Remélik, hogy túléli a sérülését, a tettes pedig elnyeri méltó büntetését.

Nos az eset rémisztő. Nem ez volt az első ilyen brutális késelés a belvárosban. Az áldozatok mindig fiatalok sajnos. Így összességében elmondható, hogy Budapest belvárosi része este nem biztonságos. Hogyan engedjük el így gyermekeinket bárhova is ? Hisz bármikor, bárki megtámadhatja őket okkal vagy épp anélkül. S rögtön villan a kés. Innentől kezdve pedig máris tragikussá válnak az események. Jó esetben vannak túlélők. Tisztára olyan ez már mint a vadnyugat, farkas törvények uralkodnak és ez ellen védekezni igen nehéz. Jó lenne rendet tenni és eltakarítani, amit el kell.