hirdetés

Vádat emeltek az egyik ismert budapesti bírónő ellen és egy jól menő felszámoló ellen. A vádlottak ellen titkos nyomozás folyt. Az ügyészség szerint befolyással üzérkedés és más bűncselekmények miatt kell felelniük az érintetteknek. Az Esti Újság úgy tudja a bírónő már nyugdíjba vonult. A befolyással üzérkedést szigorúan büntetik a joggyakorlat szerint Magyarországon.

knyfÚgy tudjuk a Fővárosi Törvényszék egyik köztiszteletnek örvendő bírája és egy jól ismert felszámoló is a vádlottak padjára került nemrég. Az érintett bíró már nyugdíjba vonult de így is befolyással üzérkedéssel és más súlyos bűncselekményekkel vádolják. Az állítólagos társa egy ismert budapesti felszámoló, aki a különféle cégek megszüntetése és felszámolása miatt feltehetőleg kapcsolatba kerülhetett a bíróval. Érdekes, hogy a felszámoló az eset ellenére még dolgozik állítólag.

Azt nem tudni pontosan, ki mit kért és kitől de valami történhetett és feltehetőleg vagy a bíró telefonját vagy a felszámolót jó ideje lehallgatták.

Azt, hogy ez a bírói-felszámolói kapcsolat volt-e és bűnös volt-e, vagy sem, majd eldönti a bíróság.

Úgy tudni a felszámolóra és ténykedésére sokan panaszkodtak. A felszámoló állítólag egy ismert újságíró rokona.

Azt nem tudjuk melyik bíróság fogja tárgyalni az ügyet, hisz az elfogultságot ezen esetben Budapesten és a környező megyékben is érthető lenne, ha bejelentenék.

Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség járt el és nyomozott.

Szerkesztőségünket megkereste a Fővárosi Törvényszék és az alábbiakat írták, amelyet szó szerint közlünk.

Az estiujsag.hu internetes oldalon 2017. december 29-én megjelent “Vádlott lett egy ismert bíró és egy felszámoló” című cikkel kapcsolatban arról tájékoztatjuk Önöket, hogy a Fővárosi Törvényszékhez nem érkezett olyan vádirat, amelyben bármely aktív vagy nyugdíjba vonult bíró ellen vádalt emelt volna a Központi Nyomozó Főügyészség, és a bíróságnak ilyen folyamatban lévő büntetőügyről sincsen tudomása. Kérjük, hogy a megjelent cikket a fenti tájékoztatásunkkal kiegészíteni szíveskedjenek! Ha a cikk a továbbiakban is elérhető lesz a honlapon, akkor kérjük, hogy annak szövege a Fővárosi Törvényszék fenti tájékoztatásával együtt szerepeljen.- írta a Fővárosi Törvényszék Sajtóosztálya.