hirdetés

Vasvillával, lapáttal rohantak a buszmegállóba, ahol összeverekedett két haragban lévő család a XXIII.kerületben. A verekedő felek a BKV buszt sem kímélték és egymást sem, Egy férfi életveszélyesen megsérült. A  nyomozást most fejezték be és sokan lesznek vádlottak.  

 

roma verekedésA Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya folytatott eljárást életveszélyt okozó testi sértés és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt R. László, R. Valerio, R. Tünde, R. József és a fiatalkorú R. P. ellen.

A nyomozás adatai szerint 2015. május 13-án két család verekedett össze a XXIII. kerületi Majori úti buszmegállóban.

A vizsgálat során kiderült, hogy az akkor 35 éves R. László, 20 éves R. Valerio, 35 éves R. Tünde, 20 éves R. József és a 17 éves R. P – akik a buszmegálló közelében laktak – meglátták, hogy régebbi haragosuk és annak családja a buszmegállóba érkező buszon van. Ekkor botokkal, vasvillával, lapáttal felszerelkezve a buszhoz rohantak és lerángatták a négyfős családot a járműről. A dulakodás közben R. László egy gumilövedékes fegyvert vett elő, és közvetlen közelről mellkason lőtte a másik család legidősebb tagját, aki életveszélyes sérülést szenvedett.

A járőrök perceken belül a helyszínre érkeztek, elfogták és előállították a verekedést kezdeményező családot, akiket őrizetbevételük mellett gyanúsítottként hallgattak ki a rendőrök.


A nyomozás során kiderült, hogy az évek óta haragban lévő két família azon veszett össze, hogy a sértett családja üzeneteket küldött a szintén gyanúsított 17 éves lánynak, amit a szülők kifogásoltak, illetve egy régóta húzódó tartozás áll az ügy hátterében.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya a nyomozást befejezte, és a keletkezett ügyiratot a napokban vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.