hirdetés

Vádemelési javaslattal zárták le a 2013-ban meggyilkolt dunaföldvári vállalkozó ügyében folytatott nyomozást – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a rendőrség honlapján. Az ügyben gyanúsított G. Roland, aki a Fidesz önkormányzati képviselője volt és a rendészeti bizottságot is vezette. A gyilkosságot egy tolvaj leplezte le, az Esti Újság úgy tudja, egy vádalku keretében.
dunaújváros fideszes gyilkosságA tájékoztatás szerint a dunaújvárosi G. A. 2013. május 1-én a hajnali órákban bántalmazta dunaföldvári otthonában a 42 éves vállalkozót, aki ennek következtében életét vesztette. Az elkövető két társa, Sz. J., valamint G. R. segítségével az áldozat holttestét Dunaújvárosba vitte, és egy lakóház pincéjében elrejtette.

A férfi eltűnése miatt a rendőrség közigazgatási eljárást indított. A rendőrök a holttestet 2016. február 14-én megtalálták a dunaújvárosi ház pincéjében.

A rendőrség az ügy iratait október 26-án adta át a Tolna Megyei Főügyészségnek. A rendőrség G. A.-val szemben emberölés, kifosztás, magánlaksértés, Sz. J.-vel szemben bűnpártolás és orgazdaság, G. R. ellen pedig bűnpártolás miatt javasol vádat emelni. Mindhárman előzetes letartóztatásban vannak.

A gyilkossági ügyben bűnpártolással gyanúsított G. Roland a Fidesz dunaújvárosi önkormányzati képviselője volt, 2016 márciusában lemondott megbízatásáról, a Fidesz felfüggesztette párttagságát, a párt helyi szervezete pedig kezdeményezte kizárását az önkormányzati frakcióból.