hirdetés

Félmilliárdos kárt okoztak a reptéren a taxis tenderrel. A Fővárosi Főügyészség öt személlyel szemben nyújtott be vádiratot a 2006-ban kiírt reptéri taxi-pályázattal összefüggésben elkövetett vesztegetés és csalás miatt. Az ügyben többen voltak kényszerintézkedés hatálya alatt, azaz előzetesben és házi őrizetben egyaránt. A BKV Zrt jogi igazgatója is vádlott és a reptért üzemeltető cég volt ügyvédje is. . Az ügy harmadrendű főszereplője az a V. István, aki korábban a Citadellán engedély nélkül épülő terasszal került még 2002-ben reflektorfénybe s, akinek közeli jó ismerőse a Belügyminisztérium jelenlegi sajtófőnöke.

veress zóna

A vádirat szerint a Budapest Airport (BA) Zrt. új vezetősége 2006 májusában nyílt pályázatot hirdetett a repülőtér utasai részére alkalmi, azaz nem rendelt személytaxi-szolgáltatás nyújtására. Veres István már a pályázat kiírása előtt is végzett a repülőtéren taxiszolgáltatást, amely jól jövedelmezett, ezért a vállalkozó a pályázaton mindenképpen nyerni akart. – legalábbis az ügyészség szerint.

Ezért a vád szerint megállapodott a BA Zrt. két vezetőjével, hogy összesen 11 millió forintért munkaköri kötelezettségeiket megszegve közreműködnek abban, hogy a BA Zrt. által kiírt pályázatot a Zóna Taxi nyerje el.

A vád szerint a szolgáltatási szerződés megkötése után a páros további készpénz ígérete ellenében vállalta, hogy munkáltatójuk, a BA Zrt. gazdasági érdekeivel szemben Veresnek segítséget nyújtanak abban, hogy mentesülhessen a szerződésben vállalt szolgáltatási díj megfizetése alól.

A csalással a vádlottak az ügyészség szerint összesen mintegy 500 millió forint kárt okoztak a BA Zrt.-nek.

Nos V. István és prominens társai nincs könnyű helyzetben, hisz csak félmilliárdos bűnüggyel vádolják. Ráadásul az ügyben a BKV volt jogi vezetője is vádlott, ha lehet hinni a pletykáknak.

Sokak szerint koncepciós eljárás folyik a reptéri taxis mutyi ügyében. Az azonban tény, hogy  V. István nagyon jó viszonyt ápolt Fideszes politikusokkal is, de ez sem segített rajta úgy tűnik és az sem nagyon javított , hogy ismerőse a BM jelenlegi sajtófőnöke.