hirdetés

Az éjszakai élet fenegyereke megint komoly bajba került. Régen rettegtek tőle, ahova ment ott még a gengszter főnökök is vigyázba álltak tőle. Vádolták már a 90-es évek robbantásaival, gyilkossággal, de sosem tudták emiatt elítélni. Most már inkább piti, buta balhéjairól ismer. Ezuttal önbíráskodás kísérletéért és más bűncselekményekért emelt vádat a Fővárosi Főügyészség Tanyi György ellen. A fővárosi éjszakai élet hírhedt verekedőjének egy februári közlekedési baleset után kirobbant ökölharc miatt kell majd felelnie a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt.

Tanyi

Február 20-án késő este Tanyi a Nagykörút VII. kerületi szakaszán autózott. Az egyik kereszteződésben a lámpa piros jelzésére megállt, másodpercekkel később hátulról nekikoccant egy másik autó. Ő is, és a vétkes sofőr is kiszálltak, utóbbi egy születése óta mozgássérült, járni gyermekkora óta csak mankóval képes férfi volt. Azonnal elismerte a felelősségét. Tanyit ez nem hatotta meg. Követelte, hogy a férfi azonnal fizessen neki 150 ezer forint kár-térítést. A vétkes sofőr túlzónak tartotta az összeget, s persze nem is volt nála ennyi pénz, Tanyi fellépéséből azonban arra következtetett: jobban jár, ha a rendőrt hív. Tanyinak persze nem tetszett az ötlet, s nemtetszésének egy nagy erővel a vétkes autós gyomorszájára mért ütéssel adott hangot.

Mindennek szemtanúja volt két férfi, akik éppen arra jártak. Azonnal a mozgássérült ember segítségére siettek. Tanyi őket is többször megütötte, ám ennek ellenére közös erővel sikerült földre vinniük és ott tartaniuk a rendőrök megérkezéséig.
Fővárosi Főügyészség a fentiek miatt „bűncselekmény elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés” bűntette, és önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat Tanyi György ellen. Egyidejűleg vádat emeltek ellene a 2012. márciusi 3-ai ámokfutása miatt is, amikor a hajnali órákban gáz- és riasztópisztollyal lövöldözött egy budapesti szórakozóhelyen.
Tanyi György jelenleg házi őrizetben van. No, nem ezért a két bűncselekményért, hanem a Romkert nevű szórakozóhely hét évvel ez előtti felgyújtásáért.
Az Erzsébet híd budai lábánál lévő szórakozóhelyet pár nappal a szezonkezdet után gyújtották fel. A 250 négyzetméteres faszerkezetű kerthelyiség teljesen leégett. A helyiség 49 éves biztonsági őrét német turisták mentették ki a lángokból, ám addigra olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy két nappal később a kórházban elhunyt.
Szemtanúk két férfit láttak elmenekülni a helyszínről, feltehetőleg ők locsolták fel benzinnel a szórakozóhelyet, majd gyújtották fel azt.
Tanyi György neve az eljárás kezdete óta többször és többféle összefüggésben felmerült már. Volt, aki úgy tudta, ő volt az egyik gyújtogató, mások megbízóként tekintettek rá. Ügyvédje, Retteghy István szerint a rendőrök arról faggatták Tanyit, hogy ki volt a megbízója, de ő nem tudott segíteni nekik.
Nemrég kiengedték az előzetesből, s most házi őrizetben várja az eljárás befejezését, illetve a rokkant autós elleni támadás miatt kiszabandó büntetését.