hirdetés

Vádat emeltek az ellen a férfi ellen, aki elvert egy közmunkást. A munkafelügyelő amiatt kezdte püfölni a szerencsétlen közmunkást, mert az nem akart hagymát pakolni. Ezen vitatkozni kezdett a vezetővel, aki a földre lökte, és ököllel verte az arcát. Garázdaság és könnyű testi sértés miatt bíróság elé állítják a munkafelügyelőt.

munkások

Vádat emelt a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség egy közmunkás bántalmazása ügyében – közölte honlapján a megyei főügyészség.

Tavaly augusztusban a közmunkásként dolgozó sértett munkahelyi vezetője Székkutas külterületén arra kérte brigádja tagjait, hogy az összeszedett és beszállítani kívánt hagymát segítsenek a faluban lepakolni. Az egyik közmunkás azt mondta, hogy ő ebben nem segít, majd vita alakult ki kettejük között. Szó szót követett, a munkafelügyelő a vádirat szerint ekkor földre lökte a sértettet, majd három alkalommal ököllel arcon is ütötte.

A vádlott ezután traktorral távozott a helyszínről. A megvert közmunkás 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az ügyészség garázdasággal és könnyű testi sértéssel vádolja a brigádvezetőt.

Sajnos sokszor hallani arról, hogy a közmunkásokkal néha úgy bánnak, mint a kutyákkal. De eddig ez csak mind szóbeszéd volt, ilyen esetről eddig sosem lehetett hallani. Az ügy elkeserítő.