hirdetés

Vádat emeltek a hírhedt gíroszos késes támadó ügyében. A Fővárosi Főügyészség vádirata szerint a szakácsként dolgozó egyiptomi férfi 2014 májusában egy budapesti büfében szóváltást követően egy húsvágó késsel súlyosan megsebesített egy vendéget. A büfés akár 8 évet is kaphat. Azonban a sértett sem úszta meg, ő is vádlott lett, őneki garázdaság miatt kell más bíróság előtt felelnie.

gyrosos támadó

A vádirat lényege szerint az egyiptomi állampolgárságú vádlott szakácsként és eladóként dolgozott az elkövetés helyén, egy IX. kerületi gíroszbüfében. A vádirat szerint 2014. május 16-án az éjjeli órákban a vádlott vendégek hiányában a büfé bezárásához készülődött. Ekkor érkezett a büféhez az ittas állapotban lévő másik férfi, aki gíroszt szeretett volna vásárolni, a vádlott azonban közölte vele, hogy a büfé már bezárt. A férfi ezért továbbment, amikor azonban észlelte, hogy a vádlott egy később érkező vendéget mégis kiszolgált, felháborodva visszament a büféhez, és emelt hangon trágár szavakkal szidalmazni kezdte a vádlottat. A felek között egyre hangosabb szóváltás alakult ki, amelynek során a felháborodott férfi a pulton benyúlva több tárgyat lesöpört, majd a hússütő állványt megrántotta, a rajta lévő gíroszhúst a nyárssal együtt kitépte és a földre dobta.

Ezt látva a vádlott egy több mint félméteres hosszúságú gíroszvágókéssel nagy erővel a másik férfi feje irányába sújtott, aki védekezésképpen a feje fölé emelte az egyik kezét. A vágókés – mély vágott sérülést okozva – így elsősorban a férfi alkarját találta el, azonban az ütés ereje miatt a férfi fejét is megsebezte. A bántalmazott férfi súlyos sérüléseket szenvedett, a bántalmazás eszközére, erejére tekintettel az életveszélyes állapot reális lehetősége is fennállt, amelynek elmaradása kizárólag a gyors elsősegélynek, illetve az időben érkező szakszerű orvosi ellátásnak volt köszönhető.A férfi kezén keletkezett súlyos sérülések maradandó fogyatékosságot okoztak.

A Fővárosi Főügyészség az egyiptomi férfit életveszélyt okozó testi sertés bűntettének kísérletével vádolja, amely bűncselekmény törvény szerinti büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés. A főügyészség garázdaság vétsége miatt a bántalmazott férfival szemben is vádat emelt erőszakos, kihívóan közösségellenes magatartása miatt.