hirdetés

Vádat emeltek az ellen a pécsi férfi ellen, aki tavaly novemberben 5 hátborzongató videót készített egy pár hónapos kismacskáról, ahogy épp kínozza. Az egyiken például berakta a rémült cicát a fagyasztóba, és csak akkor vette ki, amikor az állat háta már jeges volt. egy állatvédő házaspárnak köszönhető, hogy a rendőrég a férfit elkapta.

 

macskaA pécsi férfi egy ismerősével lakott együtt, akinek egy két hónapos kismacskája is volt. A vádlott 2016. októberében a macskát minden ok és előzmény nélkül többször megkínozta, különféle módszerekkel. Többek között rázta az állatot a nyakánál fogva, vagy a földre dobta. A férfi a macskát rövid időre a hűtőgép fagyasztójába tette, illetve többször bele is rúgott az állatba, melynek következtében a kismacska a falnak, berendezési tárgyaknak esett.

A bántalmazás folytán az állatnak kisebb sérülései keletkeztek, de maradandó egészségkárosodása is kialakulhatott volna.

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség állatkínzás miatt emelt vádat a pécsi férfi ellen .

Mint arról az Esti Újság anno beszámolt a  pécsi férfi elképesztő brutalitással bánt egy pár hónapos kiscicával, erről felvételeket is készített. Az egyiken például azt örökítette meg, ahogy kiveszi a fagyasztóból a jeges hátú kismacskát. Egy másikon közli az állattal, hogy még meg kell tanulnia repülni, de egy idő után bírni fogja, és elhajítja a szoba túlsó végébe. Egy harmadikon nekirúgja a falnak.
A kegyetlen videókat a férfi egy nő mobiljával készítette, akitől a cicát kapta. Utóbbi posztolta a Facebookon a felvételeket, miután megtalálta a készülékén. Amikor baranyai állatvédők is szembesültek a képekkel, azonnal jelentkeztek az állatért. A fiúcica halálra volt rémülve, enni se tudott rendesen, mert minden zajra összerezzent és menekült.

Az első orvosi vizsgálatnál a hasa és a két hátsó lába volt érzékeny, de a fülei sem voltak rendben, így most alaposabb vizsgálat vár rá. Közben új gazdái – egy állatvédő és férje – feljelentést tett.