hirdetés

Vadász tragédia
2014-08-12 08:59

Őzbakvadászat közben fejen talált egy golyó egy vadőrt  a békés megyei Bélmegyeren. A baleset egy autóban történt s nem tudni, hogy a vadász puskája miképp sült el, mintahogy azt sem miért volt töltve a fegyver.

vadasz___

A férfit súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba – közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Tordai Attila elmondta: tart a helyszínelés, a vadászbaleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják, annak lezárulta után adnak részletes tájékoztatást.
Az eset a Bélmegyeri Földtulajdonosok Vadgazdálkodó Vadásztársaságánál történt. Lovas József, a társaság elnöke elmondta, hogy bérvadásztatás közben következett be a sajnálatos baleset. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást a Békés megyei Bélmegyeren történt baleset ügyében – közölte a megyei rendőr-főkapitányság a honlapján. Meg nem erősített információk szerint az egyik vadász őzbakra célzott, amikor fegyvere – eddig tisztázatlan okból – elsült, s a golyó beleütközött egy terepjáró tetejébe. A vadőr a gépkocsiban ült, amikor valószínűleg a gellert kapott golyó egyik leváló darabja eltalálta a fejét. Az sem zárható ki, hogy a gépkocsi sérült tetejének egyik szilánkja csapódott a fejébe.

A Békés Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatósága az MTI-vel annyit közölt, hogy a vadászati és halászati főosztály is helyszíni vizsgálatot tartott. A hatóság közigazgatási eljárást indít annak vizsgálatára, hogy betartották-e a vadászati szabályokat, a fegyverkezelés rendjét.