hirdetés

A Központi Nyomozó Főügyészség minden idők legnagyobb rajtaütését hajtotta végre Záhonynál. Az összes útlevélkezelőt őrizetbe vették és kihallgatják korrupció gyanújával. Éppen ezért ma ezen a határátkelőnél nem működött semmi és lezárták a határátkelőt. Állítólag üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel gyanúsítják az útlevélkezelőket a nyomozó ügyészek. Az Esti Újság úgy tudja, van olyan hivatalos személy, aki vádalkut kötött az ügyben.

NAV-sok elfogása-TEK

Több mint kétórás üzemszünet lépett életbe ma Záhonynál. Mint kiderült, a Nemzeti Védelmi Szolgálat titkos felderítése nyomán tömeges őrizetbe vételre került sor. Ezt a Központi Nyomozó Főügyészség hajtott végre. Harminc fölött van az útlevélkezelő gyanúsítottak száma, akiknek kihallgatását már meg is kezdték. A gyanúsították az NVSZ adatai szerint ellenszolgáltatás ellenében soronkívüliséget biztosítottak a nekik fizető határátkelőknek. Úgy tudjuk, hogy a határőrök már évek óta folytatták a bűnös tevékenységet. A komoly korrupciós botránnyal kapcsolatban holnap várható hivatalos tájékoztatás. A záhonyi határátkelő lezárására amiatt került sor, mert pótolni kellett a letartóztatott útlevélkezelőket.

Mint ismeretes, két hónappal ezelőtt kilenc pénzügyőrt helyeztek előzetesbe, akiket azzal gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség, hogy részt vettek az ukrán határnál a cigarettacsempészésben. A pénzügyőrök a NAV állományába tartoztak, és a TEK csapott le rájuk.

Az Esti Újság úgy tudja, a két ügynek van összefüggése, és van olyan személy, aki állítólag vádalkut kötött.